Artistul Vasile Vening expune la Primărie

Expoziţia foto retrospectivă a artistului Vasile Vening din Carei a fost vernisată în această după amiază în holul primăriei din municipiu. Cu o vastă activitate în arta fotografică Vasile Vening împlineşte în acest an frumoasa vârstă de 80 de ani şi 50 de ani de activitate.  Tematica fotografică cuprinde portrete, peisaje şi compoziţie.

Vernisajul expoziţiei fotografice a fost organizat de Primăria Municipiului Satu Mare, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare şi Asociaţia Artiştilor Plastici “Casa Creaţiei Sătmărene”

Artistul Vasile Venig s-a născut pe 3 noiembrie 1930 la Tăşnad. Din 1962 devin membru activ al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România, participând la expoziţii în mai multe oraşe din ţară.  Din 2 în 2 ani a organizat expoziţii sub denumirea de” Interclub”. Cu ocazia festivalului Villa Karul prilejuit de marcarea a 690 de ani de la prima atestare documentară a Careiului- Consiliul Local a decis acordarea diplomei de excelenţă. Din lucrările sale au fost organizaet mai multe expoziţii personale în oraşele: Carei, Satu Mare, Bucureşti, Craiova, Oradea, precum şi în Budapesta- Ungaria.
La vârsta de 74 de ani a avut ambiţia de a trece la digital. Expoziţia de fotografie  va fi deschisă la Galeria Primăriei din 20 iulie până în 6 august.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.