Titularizarea – un concurs îndoielnic

Ieri, 18 iulie a.c., s-au afişat rezultatele concursului de titularizare a cadrelor didactice PENTRU OCUPAREA POSTURILOR/CATEDRELOR VACANTE/REZERVATE – SESIUNEA 14 IULIE 2010. Acestea s-au afişat cu o semnificativă întârziere faţă de ora (14) anunţată iniţial de oficiali ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, listele fiind puse la vedere – într-o vitrină stradală a Colegiului “Doamna Stanca” – abia după ora 19. Reacţiile celor examinaţi au fost diverse, unii răsuflând uşuraţi că au trecut cu bine peste acest “hop”. Majoritatea, însă, au mormăit în barbă diverse expresii total neortodoxe.
Câţiva dintre profesorii care se aşteptau să obţină rezultate mai bune au declarat pentru Satmareanul.net că “tot concursul ăsta a fost o aiureala, de fapt. Ni s-a spus că, teoretic, corectarea propriu-zisă a lucrărilor s-a făcut de o comisie din Dâmboviţa, chipurile pentru a se evita subiectivismul, aranjamentele şi corupţia. Dar aranjamente s-au făcut oricum înainte de concurs, nu în timpul desfăşurării acestuia sau după ce acesta s-a încheiat. De exemplu, eu ştiu că mulţi dintre profesori pur şi simplu nu s-au mai prezentat la concursul de titularizare pentru că şi-au aranjat înainte la Inspectorat prelungirea contractelor”, a afirmat o profesoară profund nemulţumită, deşi obţinuse un rezultat bun. “Dacă este adevărat că ne-au corectat cei din Dâmboviţa, asta poate fi o explicaţie pentru unele rezultate slabe sau catastrofale obţinute la concurs. Nu de alta, dar metodologiile diferă foarte mult de la un centru universitar la altul, existând practic un veritabil “război” între Cluj, Bucureşti, Iaşi, Timişoara. Adică dacă s-au aplicat criteriile metodologice ale celor din Bucureşti pe ceea ce noi am scris conform metodologiilor de la Cluj, normal că rezultatele unora sunt absurd de mici”, ne-a explicat un tânăr profesor ce tocmai aflase că nu are o notă prea bună.
“Oricum, ştim că de la anu’ astfel de examene de titularizare se vor organiza pe direcţiuni, adică în fiecare şcoală direcţiunea va decide ce şi cum, nu Inspectoratul ăsta care e o structură paralelă şi inutilă”, au adăugat alţi doi profesori.
Contestaţiile s-au putut depune aseară (între orele 20 – 20:30) şi se mai poate recurge la asemenea forme de protest azi, între orele 8 – 16, la Colegiul “Doamna Stanca”
Inutil sau nu, noi publicam in continuare rezultate hulitului concurs de titularizare:

Înscrişi – 608; prezenţi – 516; retraşi – 8; lucrări anulate – 4.
Rezultate obţinute:
sub nota 5 – 181 persoane;
între 5 şi 5,99 134 persoane;
între 6 şi 6,99 87 persoane;
între 7 şi 7,99 67 persoane;
între 8 şi 8,99 26 persoane;
între 9 şi 9,99 9 persoane;

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.