Se rupe “mariajul” dintre PSD şi conservatori

Prezentă ieri, 19 iulie a.c., la Satu Mare pentru a pune la punct o serie de probleme organizatorice – după cum ne-au declarat surse aparţinând filialei judeţene a Partidului Conservator – vicepreşedintele PC Maria Grapini a afirmat răspicat, în cadrul unei conferinţe de presă, că toţi  parlamentarii acestui partid vor vota orice moţiune de schimbare a Guvernului Boc.
“Vom susţine orice iniţiativă de schimbare a actualului Guvern. Nimic nu este mai rău decât continuarea cu acest guvern care pe de o parte nu are credibilitate, pe de alta nu are lider.  Această nenorocire care a venit peste criza economică mondială şi europeană ne-a amplificat pe termen lung problemele sociale şi economice”, a spus Maria Grapini. După care a continuat cu o tăioasă critică a aşa-ziselor măsuri ale guvernului Boc de “combatere” (aiurea ! – n.r.) a crizei, liderul PC spunând că tăierea salariilor cu 25% este “o aberaţie”, Codului Fiscal i s-a făcut “harakiri” iar agricultura este lăsată de izbelişte în mod iresponsabil.
Dar ceea ce poate stârni oarecare valuri în politica sătmăreană (şi nu numai) este faptul că – potrivit surselor noastre menţionate anterior -, vicepreşedintele conservator Maria Grapini ar fi afirmat fără echivoc că la alegerile locale şi parlamentare din 2012 PC va avea candidaţi proprii, considerând că “prin alianţa cu PSD de la alegerile trecute reprezentanţii conservatori nu au fost foarte vizibili”.
Altfel spus, un alt “mariaj” politic este în prag de destrămare. Cam cine credeţi că va avea de câştigat din mişcarea asta: PSD-ul sau PC-ul? Dacă e să ne gândim bine, răspunsul nici nu e prea dificil – să nu anticipăm, totuşi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.