Satu Mare ar putea avea probleme cu precipitaţiile abundente

Judeţul Satu Mare ar putea avea probleme din cauza precipitaţiilor abundente, începând de duminică noaptea, atenţie crescută trebuind acordată, de luni, părţii de vest şi de nord a României, a declarat, duminică, preşedintele Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, la videoconferinţa cu prefecţii.

“În următoarele două săptămâni prima caracteristică a vremii este următoarea: temperaturi de peste 30 de grade, cu umezeală foarte mare, ceea ce înseamnă grad mare de disconfort, mai ales din cauza faptului că în timpul nopţii temperaturile nu scad sub 15-18 grade.

Din păcate, această temperatură ridicată va fi asociată cu instabilitate foarte mare, ceea ce se traduce cu intensificări de vânt şi cantităţi de precipitaţii mari în timp foarte scurt în locuri izolate. Mâine (luni – n.r.), partea de vest şi de nord a ţării, atenţie, Satu Mare, graniţa cu Ungaria, s-ar putea să aibă probleme din această noapte”, a spus Ion Sandu, la videoconferinţa de la Palatul Victoria.

De asemenea, marţi după-amiază, în sud-est se prognozează instabilităţi, cu intensificări mari de vânt, fenomene care se vor regăsi miercuri după-amiază şi în partea de est a ţării, iar joi în Muntenia şi Oltenia, a declarat Sandu.

“Vineri şi sâmbătă va continua să se încălzească şi ne aşteptăm la atenţionări de caniculă, dacă se depăşesc 36 de grade, dar şi intensificări de vânt, care pot ajunge la peste 80-90 km/h, cum s-a întâmplat la Bistriţa. Frecvenţa lor, în perioada următoare, va fi foarte mare şi trebuie foarte multă atenţie”, a mai avertizat şeful ANM.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.