Incendiile mai puţine, intervenţii mai rapide

În primele 6 luni ale acestui an numărul incendiilor a scăzut cu 40,17%, iar numărul intervenţiilor cu 17,30%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În schimb timpul mediu de răspuns la intervenţie al pompierilor a crescut cu un minut şi 32 de secunde faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut potrivit bilanţului efectuat pe prima jumătate a anului 2010 de către reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Someş , Satu Mare.

Pompierii au fost solicitaţi în aproximativ 950 de situaţii de urgenţă în prima jumătate a acestui an (în medie 5 pe zi), din care: 70 incendii (7,39%); 745 intervenţii S.M.U.R.D., 11 inundaţii , 12 evenimente publice de amploare, 4 fenomene meteo periculoase, 8 intervenţii pentru asanarea muniţiei neexplodate, 2 intervenţii pentru distrugerea muniţiei neexplodate (3,91%);  9 arderi necontrolate; 8 alarme / alerte false; 3 intervenţii pentru salvarea animalelor; 1 intervenţie pentru protecţia mediului (0,11%).

Deşi numărul incendiilor a scăzut cu 40,17%, pe cele 6 luni de zile analizate, totuşi  s-a înregistrat un număr mai mare de persoane care şi-au pierdut viaţa faţă de anul trecut. În perioada analizată s-au înregistrat 19 decese survenite în urma accidentelor rutiere, a înecurilor, sau din alte cauze.

În ceea ce priveşte dotările, Colonelului Dan Gheorghe, Prim adjunct al Inspectorului Şef a declarat că la ISU Satu Mare vor sosi 6 autospeciale noi nouţe, care înglobează şi utilaje specifice descarcerării, cercetărilor chimice şi bacteorologice radiologice şi nucleare. Autospecialele vor fi  distribuite pe toată raza judeţului în cadrul subunităţilor din judeţ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.