Poliţistii işi pot căuta de lucru după program

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) dă undă verde poliţiştilor să se angajeze şi în sectorul privat, în cazul în care atribuţiile noii activităţi nu se suprapun cu cele ale funcţiei publice, astfel cum rezultă din fişa postului.
Potrivit preşedintelui Sindicatului ”Pro Lex”, Vasile Lincu, ANI, răspunzând unei adrese a sindicatului, se pronunţă pozitiv cu privire la deţinerea funcţiei publice de poliţist concomitent cu exercitarea unor funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiintifice, al creaţiei literar-artistice şi în alte domenii de activitate din sectorul privat.
”Punctul de vedere al ANI este corect şi necesar, întrucât rezistenţa la schimbare a MAI a făcut ca aceste prevederi să nu fie aplicate şi poliţiştilor. Mai mult, în contextul reducerii veniturilor, o altă activitate remunerată ar putea fi o soluţie pentru poliţiştii care au credite bancare, dar şi pentru a descuraja eventualele tentative de corupţie”, arată preşedintele Pro Lex, Vasile Lincu, într-un comunicat transmis presei.

Liderul sindicatului poliţiştilor sătmăreni, Marius Ganţa, a declarat pentru Satmareanul.net că “în contextul actual, când ne-au tăiat salariile cu 25%, o astfel de măsură este cât se poate de bine venită. De fapt, chestiunea unui al doilea loc de muncă pentru poliţişti a fost ridicată de noi în faţa ministrului Blaga şi la conferinţa naţională din luna mai. Atunci s-a aratat că, dacă militarii şi jandarmii au acest drept, ar fi corect să îl avem şi noi. Este adevărat că pentru a se ajunge efectiv la punerea în practică a unei asemenea idei trebuie să se opereze o serie de modificări legislative, începand cu Statutul poliţistului.”
Altfel spus, deocamdată este vorba doar de un proiect şi va mai cuge ceva apă pe Someş până ce poliţistii vor putea să-şi găsească liniştiţi un al doilea loc de muncă. Când l-am întrebat cum crede că va reuşi un poliţist să mai facă treabă bună la un loc de muncă suplimentar în condiţiile în care, cel puţin teoretic, acesta este “sub arme” 24 de ore din 24, liderul sindical Marius Ganţa a răspuns: ” E adevărat că măsura despre care vorbim va putea fi aplicată ceva mai uşor la poliţiştii care lucrează în structurile neoperative. Pentru cei din partea operativă, va fi cam complicat pentru că noi trebuie să acţionăm oricând e nevoie şi munca asta nu are predictibilitate şi un orar fix.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.