4 tremurici la Garda Financiară Satu Mare

Miercuri, 14 iulie a.c., o buuună parte a celor care, teoretic, iau la “puricat” actele contabile ale firmelor pentru a combate (sic !) evaziunea fiscală, a fost şocata de următoarea declaraţie: “Mulţi dintre angajaţii Gărzii Financiare vor fi disponibilizaţi pentru că iau şpagă, iar concedierile facând parte dintr-un program mai amplu de restructurare a instituţiei a fost discutat împreună cu experţii FMI!” Declaraţia aparţine tocmai lui Sorin Blejnar, preşedintele ANAF.
Nu luăm acuma în discuţie faptul că şpăgarii de la Garda Financiară ar trebui, firesc şi legal, să ia drumul puşcăriei şi nu să fie “disponibilizaţi”. Dar punem în discuţie faptul că, la Satu Mare, o asemenea declaraţie le vine numa’ bine pe felie şefilor de la Garda Financiară, Ioan Şipoş (protejatul şi protectorul PD-L) şi Bela Scholtz (devenit brusc – dintr-un fost biciclist-agronom – mare “finanţist” pe filiera pur politică a UDMR). Surse din instituţie relatează, în variante similare, faptul că 4 comisari ai Gărzii Financiare sunt aproape “ca şi scoşi din sistem” pentru că nu sunt agreaţi (din motive pe care le vom povesti cu altă ocazie) de cei doi şefi.
Această “scoatere din sistem” n-a fost operaţională până în prezent pur şi simplu pentru că doi comisari neagreaţi de Ioan Şipoş sunt oarecum buni amici cu Bela Scholtz. Şi invers: ceilalţi doi comisari sunt adevăraţi ghimpi pentru Biciclist, da’ acesta nu are tupeul să facă foarte urât pentru că sunt protejaţii lui Şipoş. Cam de râsu’ piticilor, dar asta-i schema !
Oricum, despre disponibilizări (şi liste provizorii mereu refăcute de posibili disponibilizaţi) s-a discutat ceva mai concret încă din luna mai, când s-a vânturat la nivel central comasarea Gărzii Financiare cu Autoritatea Naţională a Vămilor. Şi – asta credem noi, nu sursele noastre – vor ieşi multe “învârtituri” la iveală după ce va începe efectiv trimiterea în şomaj a câte unui astfel de comisar pentru că aceştia se cunosc foarte bine între ei apropo de ce le poate pielea şi care, câtă şi de unde ar fi luat şpaga…

Un Comentariu la "4 tremurici la Garda Financiară Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.