La Agriş totul este pregătit

În anul 2004,  localnicii din satul Agriş şi din satul Ciuperceni au visat urât într-o noapte şi, fără să stea mult pe gânduri, s-au desprins legal şi oficial din comuna Botiz, devenind astfel o comună de sine stătătoare, iar Szabo Elek (reprezentant al UDMR) a intrat în istoria universală ca fiind primul primar al acestei comune nou-nouţe. Şi pentru că orice astfel de unitate administrativ-teritorială cu aere de independenţă teritorială are musai nevoie şi de un consiliu local pentru oficializarea certurilor între vecini, taman duminică – 18 iulie a.c. – vor avea loc primele alegeri pentru acest prim organ legislativ (cam mulţi de “prim” până aici, dar asta-i realitatea !).
“Pregătirile pentru alegerile în urma cărora va fi desemnat Consiliul Local Agriş sunt în plină desfaşurare. Alaltăieri (marţi – n.r.) au fost desemnaţi, prin tragere la sorţi, preşedinţii şi locţiitorii acestora de la cele trei secţii de votare ale comunei Agriş, tragere la sorţi efectuată de presedintele Tribunalului Satu Mare, Rodica Grosoş Maxim”, ne-a declarat Adina Tomşa, presedintele Biroului Electoral de circumscripţie. Astfel, persoanele desemnate în aceste funcţii – toate având studii superioare juridice – sunt: Delia Dobran şi Corina Sereş (secţia de votare nr. 1 Agriş), Ciprian Donuţiu şi Doina Ziman (secţia de votare 2 Agriş), respectiv Cornelia Farcău şi Adrian Tibil (secţia de votare nr. 3 Ciuperceni). Ieri a fost ultima zi în care partidele politice sătmărene (sau ce a mai rămas din unele din ele) şi-au putut desemna reprezentanţii care să completeze numărul de delegaţi în birourile electorale ale fiecărei secţii de votare în parte.
“Buletinele de vot au fost deja tipărite, timbrele autocolante sunt toate disponibile, listele electorale au fost predate toate primarului comunei Agriş. Am avut o colaborare excelentă cu Serviciul de Evidenţă Informatizată a Persoanelor care a întocmit în mai puţin de două săptămâni peste 300 de noi cărti de identitate locuitorilor din comuna Agriş care, având în vechiul buletin adresa trecută în comuna Botiz, nu ar fi putut participa la procesul electoral. Nu de alta, dar legea prevede foarte clar că într-o anumită localitate pot vota doar persoanele care au trecut în cărţile de identitate domiciliul excat în localitatea respectivă. În total, la urne sunt asteptaţi duminică 1483 de alegători. Prefectura Satu Mare a asigurat integral pregătirea şi toată logistica necesară desfăşurării în bune condiţii a acestor alegeri”, a explicat Adina Tomsa.
Precizăm că oricare ar fi procentajul prezenţei la vot, comuna Agriş va avea oricum un Consiliul Local.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.