Cine zboară din Prefectura Satu Mare

Alaltăieri ne-am informat cititorii că 12 persoane din aparatul funcţionăresc al (pentru puţină vreme, încă) prefectului Radu Giurca vor fi disponibilizate. Informaţia, oricât de sigură, era totuşi obţinută “pe surse”. Că dom’ prefect a dat doar o scurtă declaraţie diplomatică, vorbind fără să spună mare lucru. Astăzi, în schimb, avem la mână documentul oficial în care e precizat numărul de funcţionari publici din administraţia locală din tot judeţul ( adică cei din toate primăriile judeţului plus “minunatul” Consiliu Judeţean) care vor mai rămâne pe posturi, în conformitate cu păcătoasa O.U.G. nr. 63/2010 a bostănăriei guvernamentale actuale. Oricum, cifra totală ne-a uimit (oarecum) prin mărimea ei. Pentru că nu mai puţin de 3505 funcţionari vor continua să lupte pe fronturile birocraticeşti ale acestui judeţ. Pentru că exact asta e “armata” din toate primăriile din judeţ  plus “mirificul” Consiliu Judeţean Satu Mare.

Practic, din documente rezultă că sursele noastre confidenţiale menţionate alaltăieri de noi au avut perfectă dreptate. În nici o primărie de pe întinderea judeţului nu e de facut nici o concediere forţată şi prelungită, cu excepţia Careiului şi Tăşnadului.

Conform documentului semnat de prefect, la Carei trebuie să rămână numai 204 persoane (171 în aparatul primăriei, 3 la serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanelor, 22 de poliţişti comunitari şi 8 oameni care să frece menta cu încropirea de “proiecte finanţate din fonduri externe nerambursabile”). În prezent sunt angajate la Primăria Carei 251 de persoane, deci vor fi “zburătăciţi” din posturi 47 de oameni.

La Tăşnad vor mai rămâne lefegii ai primăriei numai 95 de persoane (75 prin birourile primăriei, 3 la “Evidenţa Persoanelor”, 9 poliţişti comunitari şi 8 la “proiecte europene”). Actualmente, pe statele de plată ale primăriei tăşnădene sunt 108 oameni, adică umează să fie disponibilizate 13 persoane.

În final, să dăm şi câteva nume de persoane – din numarul total de 12 – care vor fi disponibilizate (sau “reorientate profesional” – ha, ha, ha !) din cadrul Prefecturii Satu Mare: Emil Petcu, Ovidiu Nica şi Vasile Ghiran. Adică este vorba, pentru cine nu ştie, de desfiinţarea posturilor de la oficiile prefecturale din Carei, Negreşti Oaş şi Tăşnad. Partea asta de ştire nu apare, bineînţeles, în documentele oficiale despre care am pomenit la început – e tot obţinută “pe surse”. Hai pa şi la  recalificare, copii !

Un Comentariu la "Cine zboară din Prefectura Satu Mare"

  1. Pingback: Prefectul confirmă oficial ce scriam noi în 15 iulie | Satmareanul - ziar online de Satu Mare

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.