880 pachete de ţigări descoperite în maşina unui tânăr

Un tânăr originar din Suceava este cercetat de poliţiştii de frontieră sătmăreni după ce în maşina lui au fost găsite 880 pachete de ţigări cu timbru fiscal ucrainean.
Miercuri, 14 iulie a.c., în jurul orei 22.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere au desfăşurat o acţiune pentru depistarea şi combaterea activităţilor ilegale cu produse din tutun ce provin din Ucraina. În cadrul acestei acţiuni au identificat în trafic un autoturism despre care existau indicii că ar transporta ţigări. Cu ajutorul lucrătorilor din cadrul Poliţiei Ardud, aseară a fost oprit în trafic, în localitatea Ardud, autoturismul marca Ford Mondeo, înmatriculat în judeţul Cluj. Maşina era condusă de către Lucian B., în vârstă de 28 de ani, originar din judeţul Suceava. Împreună cu el în maşină se afla şi prietena acestuia, Rodica Simona F., în vârstă de 31 de ani.
La controlul sumar al autovehiculului s-a constatat că în portbagajul acestuia se află ţigări. Maşina a fost condusă la sediul IJPF Satu Mare pentru continuarea verificărilor. Totodată, au fost sesizaţi şi comisarii Gărzii Financiare, împreună cu care poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului.
În urma controlului au fost descoperite 880 pachete de ţigări, mărcile Viceroy şi LM, cu timbru fiscal ucrainean, în valoare de aproape 4.000 de lei.
Conducătorul auto a declarat că a venit de la Cluj în municipiul Satu Mare şi a cumpărat ţigările de la o persoană necunoscută, cu intenţia de a comercializa marfa în Germania.
Lui Lucian B. I-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării.
Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.