Filarmonica şi Teatrul salvate de Consiliului Local

În timp ce în ţară zeci de mii de angajaţi din administraţia locală vor rămâne fără locuri de muncă, în municipiu nu se vor face reduceri de personal. Potrivit primarului Iuliu Ilyes la nivelul primăriei şi instituţiilor subordonate din municipiu nu vor fi făcute disponibilizări deoarece instituţiile sunt cu 40% subdimensionate la nivel de personal. De asemenea şi Consiliul Judeţean scapă de restructurări, deoarece Filarmonica şi Teatrul de Nord vor trece în subordinea Consiliului Local.
Datorită instituţiilor de cultură subordonate la Consiliul Judeţean, numărul maxim admis de angajaţi era depăşit cu aproximativ 200 de persoane. Motiv pentru care s-a hotărât, în urma discuţiilor dintre reprezentanţii Consiliului Judeţean şi cei ai Consiliului Local, ca două din instituţiile de cultură : Filarmonica Dinu Lipatti şi Teatrul de Nord să treacă în subordinea Primăriei, unde exista o rezervă de 200 de locuri de muncă,  astfel că nu se vor face reduceri de personal şi nici nu se vor desfiinţa instituţii de cultură, cum se practică în alte judeţe.
Anunţul a fost făcut astăzi într-o conferinţă de presă de către primarul Iuliu Ilyes şi preşedintele Consiliului Judeţean Csehi Arpad. “ Problema reorganizării este rezolvată, fără să desfiinţăm instituţii sau să dăm afară angajaţi, Primăria Satu Mare are capacitatea de a prelua un număr de 200 de angajaţi, cam câţi sunt acum la cele două instituţii, Filarmonica Dinu Lipatti şi Teatrul de Nord…. preluate de la Consiliul Judeţean, care prin predarea celor două instituţii de cultură nu depăşeşte numărul maxim admis de angajaţi.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.