Scandal mare la şedinţa Consiliului Judeţean de astăzi

Groapa ecologică de la Doba stârneşte din nou controverse în Consiliul Judeţean. Azi consilierii judeţeni s-au contrat în şedinţă pe tema schimbării unor utilaje tehnologice din oferta tehnică.

Proiectul referitor la aceste modificări a fost retras de pe ordinea de zi fapt care l-a făcut pe consilierul PDL, Ioan Sălăjan să afirme că în spatele acestui fapt ar exista interese ascunse. Vicepreşedintele Mircea Govor a declarat că propunerea a venit din partea antreprenorului, deşi era de dorit ca ea să vină din partea consultantului,  şi că de la licitaţie până la semnarea contractului au trecut  aproximativ doi ani de zile timp în care tehnologiile s-au schimbat. Apoi consilierul Valentin Macec a cerut o situaţie clară a tuturor acţiunilor realizate de Consiliul Judeţean în ultimul an de zile de la data semnării contractului până în prezent argumentând că nu s-a lucrat suficient şi legal în tot acest timp.

Referitor la stadiul lucrărilor de la Doba, Florin Stănescu inginer al firmei de consultanţă Romair a prezentat care este stadiul lucrărilor. Potrivit acestuia valoarea proiectului este de 74 de milioane de lei fără TVA şi în prezent se lucrează la celula nr 1 care are o suprafaţă de 4,9 ha în care se vor depozita toate deşeurile din judeţ pe o perioadă de 4 ani şi jumătate. În afară de această celulă urmează să se amenajeze celelalte celule care să asigure depozitarea deşeurilor pe o perioadă de 20 de ani. Prima celulă se intenţioneasă să se deschidă la sfârşitul lunii noiembrie, iar utilajele amplasate acolo vor permite compostarea unei cantităţi de 1800 de tone de deşeuri pe an, cu o viteză de 7 tone pe oră. Stănescu a specificat că în prezent la Doba lucrează o echipă de 50 de oameni, dar în ultimele zile nu s-a putut lucra, datorită timpului nefavorabil.

Tot în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean Preşedintele Csehi Arpad a declarat că s-a stabilit un tarif de depozitare la 18 lei fără TVA pe metru cub , în funcţie de veniturile încasate tariful de depozitare să se ajusteze pe o pe perioadă de 3-6 luni. Proiectul tarifelor de depozitare a fost aprobat de consilierii judeţeni. Depozitarea se va face pe o perioadă temporară pe o platformă amenajată, până când celula nr 1 va fi dată în funcţiune la începutul lunii septembrie. Cehi a mai declarat că în urma scoaterii la licitaţie a peturilor pentru valorificare tariful de depozitare va fi diminuat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.