Şi falimentată şi aprinsă

O hală dezafectată de la SC. Samobil S.A. a luat foc în jurul prânzului. Potrivit pompierilor, vinovaţi pentru producerea incendiului sunt muncitorii din cadrul REMAT, care au tăiat fierul tubulaturii,  fără să respecte normele de prevenire a incendiului provocând un incendiu pe o suprafaţă de aproximativ 50 metri pătraţi .

Pompierii au intervenit pentru stingerea focului cu trei  autospeciale, sub comanda sublocotenentului Rogoz Cristian. Potrivit directorului Samobil Osenski Floarea, angajaţii Remat au început să taie în această dimineaţă tubulatura din exteriorul clădirii, pentru preluarea fierului, câştigat în urma unei licitaţii. La primul tub de uscare nu s-a înregistrat nici o problemă, în schimb la cel de-al doilea tub, o scânteie a căzut pe depunerile de lac, provocând incendiul. Tăietorii Remat s-au speriat şi au chemat pompierii. În zonă erau prezenţi şi reprezentanţii unei firme de pază.

În urma incendiului au ars deşeuri din lemn si hartie si depuneri de lac; s-au degradat aproximativ 10 metri liniari tubulatura si aproximativ 10 mp geam din sticla, in valoare de aproximativ 500 lei.
Înainte de 1989 SC. Samobil. SA fabrica mobilă de rang înalt, atât pentru ţară, dar şi pentru străinătate. Era cea mai mare fabrică de mobilă din judeţ, şi era cotată ca a doua pe ţară. După revoluţie fabrica a avut tot mai puţine vânzări intrând în faliment, iar în 2006 fabrica a intrat în lichidare. Toate utilajele au fost vândue în urma diverselor licitaţii, singurele bunuri care au mai rămas fiind tubulaturile din fier. În hala dezafectată care a luat foc astăzi, era uscat lacul de pe componentele mobilei.

Tot în clădirea Samobil a avut loc un alt incendiu în urmă cu un an şi jumătate. La acel timp pompierii s-au luptat câteva ore cu flăcările pentru a le stinge. Şi atunci ca şi acum, vinovaţi pentru producerea incendiului au fost tăietorii, care nu au respectat normele de prevenire a incendiului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.