1 septembrie, punctul terminus al restructurării

Premierul Emil Boc s-a aflat, vineri, la Galaţi, alături de ministrul de Interne Vasile Blaga, cei doi întâlnindu-se cu Kristalina Georgieva, comisar european pentru cooperare internaţională, ajutor umanitar şi răspuns la crize.

Premierul a spus că termenul 1 septembrie 2010 la care a făcut referire preşedintele Traian Băsescu în interviul de joi de la TVR, este stabilit de Guvern şi discutat cu preşedintele României. “Practic, (este, n.r.) un lucru absolut necesar – să ducem până la capăt procesul de restructurare de care depinde în bună parte revenirea de la 1 ianuarie la un salariu mai mare pe sectorul bugetar decât acela care este acum redus cu 25%. După cum aţi putut observa, Guvernul a luat deja măsuri dure în acest sens, chiar în propria ogradă, mă refer aici la reducerea numărului secretarilor de stat, subprefecţilor şi continuând cu toate structurile naţionale şi locale care fac parte din procesul de restructurare”, a spus Boc.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la TVR, că speră ca la 1 septembrie să constate, împreună cu premierul, care dintre miniştrii nu şi-au restructurat instituţiile din subordine. El a spus că nu va prelungi după 1 septembrie termenul de graţie în relaţia sa cu Guvernul. “Ce înseamnă 1 septembrie în relaţia cu Guvernul? Eu nici nu pot demite Guvenul, nici nu pot revoca miniştri fără iniţiativa premierului. Dar sper că la 1 septembrie, împreună cu prim-ministrul vom constata care-s miniştrii care nu şi-au restructurat ministerele, agenţiile din subordine, până la toate unităţile, inclusiv regiile şi vom trage concluzia că acel ministru n-a înţeles că în România trebuie să economisim banii bugetului de stat, să rămânem cu personal atât cât ne trebuie”, a spus Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la TVR, că există o dificultate în relaţia sa cu Guvernul plecând de la faptul că nu poate accepta ideea că se spune că trebuie reduse cheltuielile cu salariile şi cu personalul şi, de fapt, aceste cheltuieli cresc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.