Băsescu intră tare în Berceanu

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri, la RRA, că Ministerul Transporturilor nu a atras nicio finanţare europeană din cauza incompetenţei angajaţilor “arhiselecţionaţi” şi că el, dacă ar fi fost în locul ministrului Radu Berceanu, i-ar fi dat afară pe toţi care gestionează proiectele.

“Dacă cei plătiţi cu 75% mai mult, arhiselecţionaţi, nu reuşesc să mişte banii europeni, să finalizeze proiectele, asta nu e decât o problemă de incompetenţă. Este adevărat, nu peste tot. O incompetenţă consistentă, nu o reproşez ministrului, lui îi pot reproşa doar uşurinţa cu care spune «nu am bani», dar acolo e un aparat, la Ministerul Transporturilor, de o sută şi ceva de competenţi, plătiţi cu 75% mai mult şi care nu au niciun proiect, măcar pe un tronson de 50 kilometri, aprobat la Bruxelles”, a declarat Traian Băsescu.

El a mai spus că nu-şi imaginează că va fi vreun şef de instituţie care să oprească “angajaţii cu carnet de partid”. “Am cerut Guvernului să facă nişte criterii de evaluare a personalului. Nu am nicio reţinere, dacă vorbim de cei responsabili de atragerea banilor, să spun «Măi oamenilor, acolo unde ai ca la Ministerul Transporturilor, o unitate de implementare a proiectelor, care nu a fost capabilă să transmită măcar un proiect finanţabil la UE, de ce nu-i daţi pe toţi afară?». Eu spun ce aş face eu, nu sunt Guvern”, a adăugat preşedintele Băsescu.

El a mai precizat că nu sunt câştigate mari proiecte de infrastructură din cauza incompetenţei, existând un ministru “care cântă-n struna aparatului şi iese şi spune «nu am bani de la buget»”. Şeful statului a precizat că i-a reproşat ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, acest lucru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.