Tineri dar foarte rutieri

Azi s-a dat startul ediţiei finale a concursului naţional “ Educaţie Rutieră- Educaţie pentru Viaţă” care se desfăşoară la Satu Mare începând de azi până vineri. Deschiderea concursului a fost una inedită: Participanţii însoţiţi de majorete şi fanfarele reunite Petreşti – Beltiug au plecat din faţa Catedralei Romano Catolice încânjurând parcul LIbertăţii, mergând pe Aleea Coposu, cu destinaţie pe platoul din Piaţa 25 Octombrie unde a avut loc deschiderea festivă.

La deschiderea festivă dintre autorităţile sătmărene au fost prezenţi pe platoul din piaţa 25 Octombrie Subprefectul Pataki Csaba, Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Adrian Ştef, Inspector General al ISJ Mariana Popa, Comisar Şef IPJ Taloş Constantin. Din partea Inspectoratului General al Poliţiei Rutiere a fost prezent inspectorul Căpâlnaş Augustin.

Ca o noutate în acest an, la concurs participă şi elevi de liceu, comparativ cu anii trecuţi când erau selectaţi doar elevi de gimnaziu. Marţi, miercuri şi joi, elevii vor susţine atât probe teoretice, cât şi practice. La proba practică concurenţii vor parcurge un traseu în parc şcoală şi un traseu printr-un poligon cu jaloane. La proba teoretică elevii de liceu vor avea de răspuns la un chestionar format din 20 de întrebări.

Organizat încă din 1968 scopul Concursului “ Educaţie Rutieră- Educaţie pentru Viaţă”este de a preveni producerea acestor accidente de circulaţie prin informarea şi responsabilizarea respectării regulilor de circulaţie de către copii. Unul dintre profesorii care îşi însoţesc elevii la Satu Mare participă la acest concurs încă de la prima ediţie, şi chiar dacă acum este pensionar, a venit şi la Satu Mare împreună cu alţi 4 elevi de gimnaziu şi liceu din judeţul Argeş .

Satu Mare este pentru a treia oară gazdă la acest concurs. Organizatorii concursului sunt: Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului – Inspectoratul Şcolar al Judeţului Satu Mare – Palatul Copiilor Satu Mare şi Ministerul Administraţiei şi Internelor – Inspectoratul General al Poliţiei Române – Direcţia Rutieră – Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Satu Mare. Premiile concursului constau în biciclete, echipamente de protecţie, cupe şi medalii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.