Coaliţia PNL-PSD, o opţiune de luat în calcul după noua moţiune

Vicepreşedintele PNL Norica Nicolai a declarat, marţi, la RFI România, că o eventuală coaliţie formată din PNL şi PSD reprezintă “o opţiune de luat în calcul” după moţiunea de cenzură din toamnă, în condiţiile în care Guvernul actual este “epuizat” şi “se târăşte la marginea prăpastiei”.

“Dacă ar trebui să calculăm doar ca interes politic, atunci ar trebui să lăsăm acest Guvern să-şi epuizeze rolul. Oricum, el este epuizat, dar se târăşte la marginea prăpastiei. Trebuie să ne gândim că aceasta va costa generaţiile viitoare şi, clar, orice Guvern care va veni va fi confruntat cu o situaţie dramatică pentru ţară, a declarat Norica Nicolai pentru RFI România. Cred că putem gândi, după moţiunea de cenzură, o coaliţie în care să privilegiem ambele partide (PNL şi PSD – n.r.), performanţa, seriozitatea unor oameni care să formeze un Guvern. Nu avem date concrete privind această chestiune, nu ne-am gândit, dar, probabil, va rămâne o opţiune de luat în calcul”, a declarat Norica Nicolai.

Ea a precizat, pe de altă parte, că este rezervată în ceea ce priveşte posibilitatea ca liberalii să se prezinte la viitoarele alegeri alături de social-democraţi. “Eu sunt rezervată (în ce priveşte prezentarea PNL şi PSD împreună la viitorul scrutin – n.r.) pentru că încă mai cred, deci mai am romantismul de a crede că se poate gândi şi în formule doctrinare, care să dea eficienţă unor proiecte politice şi mai ales economice, de un anumit tip”, a spus vicepreşedintele PNL.

Norica Nicolai a subliniat că PNL şi PSD sunt despărţite de o viziune economică clară, în sensul că liberalii gândesc în termenii economiei de piaţă, referitori la privilegierea companiei şi la responsabilitatea individuală, în timp ce social-democraţii gândesc în termenii protecţiei sociale. “După cum privim acum în Europa, protecţia socială este din ce în ce mai puţin un factor cu care să câştigi campaniile”, a spus Norica Nicolai. Ea a negat că PNL şi PSD ar fi unite doar de dorinţa de a înlătura actualul Guvern şi a insistat asupra necesităţii stabilităţii politice pentru România.

“Niciunul dintre cele două partide (PNL şi PSD – n.r.) nu are în momentul de faţă scorul care să-i permită să formeze singur un Guvern”, a subliniat Norica Nicoali, menţionând că PNL ar putea să îşi asume singur responsabilitatea guvernării, dar în condiţiile unui sprijin parlamentar foarte clar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.