Spania merge în semifinale

Paraguay şi Spania au jucat după scenariul aşteptat într-un meci în care ibericii s-au luptat cu organizarea defensivă perfectă a echipei lui Gerardo Martino.

Europenii încep în atac partida şi ratează prima şansă de gol în minutul 6, cînd mingea trimisă înalt de Busquets este interpretată greşit de Ramos şi Pique. Paraguayenii îşi reven rapid şi încearcă să ţină cît mai sus pressingul cerut de pe bancă. În minutul 28, Xavi îşi face superb o minge la 25 de metri de poarta lui Villar, trage din întoarcere, dar Jabulani nu-şi schimbă traiectoria în drumul spre gol şi tabela rămîne nemodificată.

Dupa 45 de minute, meciul se schimbă complet. Spania pare să înţeleagă cum pot fi depăşiţi adversarii şi se instalează decis în ultima treime de teren advers. Totuşi, la un sfert de oră de la reluare, Paraguay-ul îşi justifică opţiunile tactice după un contraatac rapid. Mingea este respinsă în corner, Santana execută şi Cardozo cade în duel cu Pique. Guatemalezul Batres este ferm: penalti!. Tot golgeterul Benficăi execută, dar Casillas nu se lasă depăşit!

La faza imediat următoare, Alcaraz îl agaţă din spate pe Villa  în celălalt careu şi centralul arată încă o dată punctul de la 11 metri! Bate Xabi Alonso, înscrie, însă execuţia trebuie repetată. De această dată, mijlocaşul lui Real Madrid nu-l mai poate păcăli pe Villar, care devine erou pentru Paraguay.

Deznodămîndul se lasă aşteptat pînă în minutul 83, cînd Iniesta ia o acţiune pe cont propriu, trece de doi adversari, îi trimite lui Fabregas, care nu nimereşte decît bara. Mingea sare la David Villa, iar jucătorul Barcelonei punctează ajutat tot de bară! Golgerul Mondialului sud-african poate mări diferenţa final, dar şutul său din minutul 89 este anticipat de Villar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.