Uruguay şi Olanda în semifinală

Olanda a învins Brazilia cu scorul de 2-1 (0-1), vineri, la Port Elizabeth, în primul sfert de finală al Cupei Mondiale de fotbal din Africa de Sud.

După ce a controlat jocul în prima repriză şi a marcat prin Robinho (10), Brazilia a căzut după pauză, iar Olanda a întors scorul prin autogolul lui Felipe Melo (53) şi reuşita lui Wesley Sneijder (68). În semifinale, Olanda, fără van der Wiel şi Nigel de Jong (suspendaţi), va întâlni învingătoarea dintre Uruguay şi Ghana. Brazilia, care a jucat în albastru şi alb, a avut iniţiativa din primele minute ale jocului şi a speculat în min. 10 improvizaţia din centrul apărării olandeze, în urma accidentării de ultim moment (la încălzire) a titularului Joris Mathijsen. Felipe Melo a trimis o genială pasă printre, Robinho a ţâşnit şi l-a învins pe Stekelenburg: 0-1 (10).

Olanda a avut cea mai bună ocazie a sa în minutul următor, când Kuyt a tras periculos la colţul scurt, dar Julio Cesar a acordat corner. Selecao, cu antrenorul Dunga ca un leu în cuşcă, a făcut spectacol în multe momente, ratând câteva ocazii clare de gol. Juan a tras peste poartă din numai 6-7 metri (25), Stekelenburg a respins magistral şutul la vinclu al lui Kaka (31), goalkeeperul olandez salvând golul şi înainte de pauză (45+1), la şutul lui Maicon, la colţul scurt.

Brazilienii au intrat relaxaţi după pauză şi acest lucru i-a costat, Olanda egalând în minutul 53, la o nesincronizare a apărării, când Felipe Melo a deviat în propria poartă centrarea lui Sneijder: 1-1. Chiar dacă Selecao a mai avut două situaţii destul de bune, şuturi Dani Alves (61) şi Kaka (66), ambele pe lângă ţintă, ”portocala mecanică” a jucat cu ambiţie, a fost mai insistentă şi a preluat conducerea după o fază tratată din nou cu lejeritate de defensiva sud-americană: corner executat de Robben, Kuyt a prelungit la micuţul Sneijder (doar 1,70 m), care a marcat cu capul: 2-1 (68). În plus, Felipe Melo, după ce a fost înger (la pasa de la primul gol), a devenit demon, marcând un autogol şi fiind eliminat pentru o intervenţie brutală la Robben. Echipei lui Dunga nu i-a mai ieşit nimic, jocul desfăşurându-se exact cum şi-au dorit olandezii, care au mai avut o ocazie mare prin Sneijder (84).

Uruguay e în semifinale după 40 de ani! (Uruguay-Ghana 5-3(1-1))

Meci incredibil pe Soccer City Stadium din Johannesburg! Uruguay merge in semifinala la capatul celei mai dramatice partide de la acest Mondial. Ghana a deschis scorul in prelungirile primei reprize prin golul superb inscris de Muntari, insa s-a vazut egalata in minutul 55, dupa executia de geniu a lui Diego Forlan. Din acel moment, meciul a fost echilibrat , iar scorul a ramas neschimbat dupa primele 90 de minute.Cele doua echipe au intrat in prelungiri si africanii au incercat asaltul final in a doua repriza însă fără prea mare succes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.