PSD + PNL musai să fie = love

Cel puţin aşa vede lucrurile preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu. Acesta a răspuns astfel unei întrebări care viza posibilitatea încheierii unei alianţe între PSD şi PNL, în contextul declaraţiilor recente ale liderului PNL, Crin Antonescu, care vrea să demareze întâlniri structurate cu PSD în scopul constituirii unei platforme care să asigure o guvernare alternativă şi să stabilească inclusiv principiile de bază ale acesteia.

Preşedintele de onoare al PSD a arătat că demersul lui Crin Antonescu este unul “oportun”, în condiţiile în care atât PSD cât şi PNL trebuie să conlucreze pentru a critica actele negative ale actualei guvernări. “Este fără îndoială oportun. În condiţiile actuale, în faţa unor procese complicate care deteriorează guvernarea, fără îndoială că opoziţia este obligată să conlucreze. Fiecare are orientarea sa politică, poziţiile sale ideologice, dar dincolo de acestea este un cerc comun: acţiunea comună în criticarea Guvernului şi a actelor de guvernare care sunt cu urmări negative pentru populaţie şi pregătirea pentru o viitoare guvernare coerentă, care să ţină seama de toată experineţa care s-a acumulat în această ţară”, a spus Iliescu.

Întrebat dacă se poate ajunge la o alianţă încheiată de PSD cu PNL, Iliescu a spus că acest lucru depinde de cum anume evoluaeză acest dialog politic dintre cele două partide. “Dialogul constructiv permanent (dintre PSD şi PNL, n.r.) de conlucrare din poziţia pe care o au, de forţe de opoziţie, este utilă, necesară, chiar obligatorie aş spune, şi ea poate să pună bazele şi unei platforme comune de guvernare în perspectivă, după viitoarele alegeri, de a veni împreună la guvernarea ţării”, a sus Iliescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.