Copii indigo – câteva caracteristici esenţiale

Copiii indigo sunt o generatie de copii ce au inceput sa se nasca dupa 1980 si sunt numiti astfel datorita tentei puternice de indigo din aura lor. S-au nascut copii indigo si inainte, dar mult mai putini. Acum majoritatea copiilor care se nasc au trasaturi caracteristice de copil indigo sau chiar copii de cristal (o si mai noua generatie). Care sunt trasaturile de baza ale acestor copii? E greu de spus in cateva cuvinte, dar, iata 10 din cele mai obisnuite trasaturi ale lor observate de Lee Carroll si Jan Tober si relatate in cartea lor “Copiii indigo”. Nu cumva va numarati si voi printre ei?:

1. Ei vin in aceasta lume cu sentimentul ca sunt de vita nobila (si adesea se si comporta in acest fel).
2. Au sentimentul ca „merita sa fie aici” – si sunt surprinsi ca ceilalti nu gandesc la fel.
3. Pretuirea de sine nu e o problema pentru ei. Adesea le spun parintilor „cine sunt ei”.
4. Au probleme in a accepta autoritatea absoluta (autoritatea care nu da explicatii si nu ofera posibilitatea de a alege).
5. Pur si simplu, ei nu vor sa faca anumite lucruri; de exemplu, le este foarte greu sa astepte la coada.
6. Se simt frustrati cand sunt incadrati in sisteme bazate pe ritualuri si care nu necesita gandire creativa.
7. Adesea vad modalitati mai bune de a face ceva – atat acasa, cat si la scoala – ceea ce ii face „spargatori de sistem” (nonconformisti fata de orice sistem).
8. Par antisociali, daca nu sunt printre cei la fel cu ei. Daca nu exista in jurul lor si alte persoane cu acelasi gen de constiinta, adesea se interiorizeaza, considerand ca nici un om nu-i intelege. De cele mai multe ori, le este extrem de greu sa suporte scoala, ca organizare sociala.
9. Nu reactioneaza la impunerea disciplinei pe baza de „vina”, (de genul: „Asteapta pana vine tata acasa si afla ce ai facut”.)
10. Nu au retineri cand e vorba sa va spuna de ce anume au nevoie.”

Realitatea lumii in care traim este in continua schimbare si evolutie, iar umanitatea se schimba odata cu ea. Pentru aceasta au aparut copiii indigo, in a caror aura este marcata culoarea schimbarii. In acest moment, majoritatea copiilor indigo sunt inca copii sau tineri-adulti. Ei sunt investiti cu noi talente si abilitati necesare pentru evolutia noastra. Acesti copii au caracteristici unice centru care noi putem doar sa le banuim scopul.

Parintii copiilor indigo au o provocare speciala in aceea de a-i creste si educa pe acesti copii unici, ajutandu-I in acelasi timp sa supravietuiasca in societatea contemporana. Unii parinti vor iubi diferentele dintre generatii, altii nu.  Lucrul semnificativ legat de copiii indigo este ca ei au capacitati de lideri. Ei inteleg ce inseamna sa fii o fiinta actualizata in totalitate, fara sa li se fi spus asta inainte.

Cel mai greu lucru pe care trebuie sa-l invete un indigo este rabdarea si abtinerea. Ei inteleg in schimb ce inseamna sa fii autentic si astfel au putina toleranta pentru cei care se zbat in legatura cu acest lucru. Nu le lipseste compasiunea, dar ei inteleg prin aceasta sa le ofere celorlalti timp si spatiu suficient pentru a-si gasi “propriile raspunsuri si propriile solutii”.

Abordarea realitatii fizice
Copiii indigo au un sistem biochimic cu nevoi diferite fata de oamenii de pana acum. Acceptarea de catre parintit a sistemelor lor mai sensibile reprezinta o cale corecta. Copiii indigo par sa inregistreze informatiile emotionale, fizice si psihologice la o frecventa neobisnuit de inalta, lafel cum un echipament audio este proiectat sa culeaga sunete de o frecventa inalta. Astfel, sistemele lor ajung sa fie supraincarcate mult mai usor si pot deveni confuzi de la prea mult zgomot sau haos. Precum copii de cristal, au sisteme neurale extrem de sensibile. Excitatia excesiva sau stimularea prelungita ii pot determina sa se retraga in ei insisi. De mici copii, sunt alerti de la inceput. Cel mai frecvent comentariu al parintilor de copii indigo este ca pruncul era treaz, cu ochii mari, focusati pe obiecte si curios din momentul nasterii.

Ei par sa aiba nevoie de mai putin somn decat alti copii. Somnul de dupaamiaza sunt de obicei profunde, asa cum este somnul de noapte pentru majoritatea dintre noi. Prin urmare vor sta treji multe ore in noapte. Trezirea brusca de dimineata ii va face morocanosi si iritabili. Incercati sa ii treziti cu blandete si va vor rasplati cu buna lor dispozitie intreaga zi. Daca observati ca sunt alergici la laptele de vaca puteti sa il inlocuiti cu laptele de capra in alimentatia lor, scutindu-va de multe neplaceri.

Datorita sistemelor lor neobisnuit de sensibile, copiii indigo au nevoie de un mediu mai placid si mai linistit decat alti copii. Cand sunt supusi  unor perioade indelungate de stimuli stresanti, sistemul lor nervos devine cu usurinta supraincarcat, facandu-i iritabili si nelalocul lor. Acesti copii nu sunt rasfatati. Pur si simplu au nevoi diferite. Un mod de-ai ajuta este sa le punem sa asculte muzica clasica din perioada baroca, care ofera un stimul creierului ce-i permite partii intuitive libertatea de a medita. Le permite sa fie mai impacati cu ei insisi, mai capabili sa se adapteze la schimbarile din mediul lor inconjurator mai usor si mai repede.

De copii, persoanele indigo se dezvolta la o rata mai rapida. In dexteritatea manuala si coordonarea motorie grosiera se vor adapta mult mai repede decat normal, in primii doi ani. Este fascinant sa ii urmarim cu descopera, observa si interactioneaza cu lumea fizica, cum sorteaza si modifica informatii, cum iau decizii si obtin succese mult peste asteptarile obisnuite. Acesti copii sunt foarte talentati, dar intr-un mod nou si diferit. Ei chiar doresc sa inteleaga, nu doar de dragul cresterii respectului fata de ei sau pentru privilegiile care le-ar putea capata, ci pentru curiozitatea lor naturala.

In temperament, copiii indigos incorporeaza atat caracteristicile feminine  cat si masculine simultan. Prin urmare, dupa pubertate ei nu au atitudini sau valori legate de heterosexualitate, homosexualitate sau bisexualitate. Este tot una pentru ei. Ei isi imperecheaza sufletele mai degraba decat trupurile. Sexualitatea lor nu este o expresie a masculinitatii sau feminitatii, ci mai degraba capacitatea sufletului uman de a interactiona cu alt suflet. Isi aleg partenerii cu atentie, favorizandu-i pe cei care inteleg intuitiv natura profund spirituala a schimbului sexual de energie reprezentat de actul sexual. Un indigo este innoit spiritual si fizic la fiecare astfel de experienta si astfel prefera experiente putine si semnificative decat multe la intamplare.

Optiunile de cariera
Curent, indivizii indigo gasesc o mare satisfactie in lucrul cu mainile in ocupatii care le cer atentie in procesul creatiei, fara participarea intelectului. Multi dintre ei devin artizani sau reparatori(mecanici). Sunt inteligenti, muncitori si angajati dedicati. Isi aleg joburi in industrii de constructii, elecricitate, incalzire si aer-consitionat. Se inteleg bine cu meserii care le permit flexibilitate si libertate, dar incorporeaza limite si reguli riguroase precum controlul calitatii sau inspectia cladirilor.

Pentru viitor, odata cu aparitia noilor nevoi si situatii, indivizii indigo trec in functii de lider pentru ca au informatii de prima mana capatate prin experienta in repararea tehnologiei de azi. Vor sti de ce avem nevoie in viitor pe baza a ceea ce avem in prezent.

Spiritualitate
Spiritualitatea exprimata de un indigo este un exemplu despre cum ar fi sa traiesti fara vina sau frica folosite de multe religii pentru a intimida si manipula. Copiii indigo isi simt propria natura divina, acea parte din ei insisi care este o reflectare a perfectiunii. Copiii indigo isi accepta spiritualitatea ca un fapt de a fi.

Copiii indigo par sa se fi nascut cu cunostinte despre orice. Este ca si cum ei isi amintesc unde au fost inainte de a veni aici. Aceasta ar putea fi rezultatul evolutiei spirituale sau o caracteristica mocninda a culorii indigo. Copiii indigo au o relatie unica cu Dumnezeu. Multi dintre noi consideram ca Dumnezeu este deasupra noastra si ne zbatem sa ajungem la El. Un indigo pare sa aiba un simt interior al lui Dumnezeu. Pentru un indigo, Dumnezeu este o realitate zilnica, nu un concept teologic. Dumnezeu este.

Copiii indigo sunt din punct de vedere spiritual eclectici, acceptand cu usurinta  meditatia, ceremoniile religioase, etc, acceptandu-le ca niste jocuri. Ei incorporeaza intuitiv reverenta si onoare in comportamentul lor, manuind obiectele spirituale cu iubire si respect. Sunt capabili sa incorporeze multetraditii spirituale, ritualuri si sisteme de simboluri simultan, luand pacea si confortul din fiecare. Nu sunt legati de vechile traditii, obiceiuri sau credinte. Acesti copii stiu ca exista o ordine si un tipar in univers care are prea putin de a face cu regulile si regulamentele inventate de altii. Ei sunt capabili sa construiasca o spiritualitate holistica in ei insisi, sa construiasca un templu interior capabil sa primeasca multe sisteme de credinta diverse.

Pentru ca copiii indigo s-au nascut stiind totul, au acces usor la intreg specrul  numit paranormal sau lumea spiritista. Pentru ca stiu – si stiu ca stiu – sunt mai putin voitori decat altii sa filtreze sau sa nege aceste realitati alternative. Multi din acesti copii simt tehnologia viitorului. Pentru ei, civilizatia noastra le pare lafel de barbara si superstitioasa ca pe vremea regelui Artur.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.