Paraguay în sferturile de finală ale CM

Paraguay a învins Japonia la loviturile de departajare, cu scorul de 5-3, după ce scorul a fost egal, 0-0, după 120 de minute, marţi, la Tshwane/Pretoria, în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Africa de Sud.

Paraguay s-a calificat în premieră în sferturile de finală al Cupei Mondiale şi va înfrunta în această fază învingătoarea dintre Spania şi Portugalia.  Prima repriză nu a oferit un spectacol pe măsura aşteptărilor, chiar dacă paraguayenii aveau o posesie de 65% după prima jumătate de oră. Barrios a avut prima ocazie a meciului, în minutul 20, dar şutul său a fost respins de Kawashima. Matsui a irosit cea mai mare situaţie de gol, în min. 22, când a expediat mingea în bara transversală cu un şut de la circa 26 de metri. Până la pauză, fiecare formaţia a mai irosit câte o şansă, sud-americanii prin Santa Cruz (28 – şut pe lângă din numai 10 metri), iar niponii prin Honda (40).

Cele două formaţii au jucat modest şi după pauză, ocaziile de gol fiind şi ele mai puţine. Riveros a trimis mingea cu capul, fără probleme pentru Kawashima (59), iar Benitez a fost blocat de Nakazawa (56). Japonezii au avut o situaţie notabilă prin Tanaka (63). În prelungiri, sud-americanii au avut două faze de poartă, prin Barrios (95) şi Valdez (97), dar portarul nipon a fost atent de fiecare dată.

La loviturile de departajare, paraguayenii au transformat tot, iar japonezul Komano a ratat o lovitură şi sud-americanii merg mai departe. În cele şase meciuri directe anterioare (cinci jucate în arhipelag), Japonia a câştigat o singură dată, în 2001 (2-0), paraguayenii au învins de două ori, iar trei partide s-au încheiat la egalitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.