Buzunarul gol face ochiul orb

Rămasă fără piciorul drept o femeie de 70 de ani din Oar a fost încadrată de Comisia Judeţeană pentru evaluarea Persoanelor cu Handicap la gradul II de boală, ceea ce înseamnă fără însoţitor, în condiţiile în care femeia nu se poate îngrijii singură şi umblă în cărucior. Femeia a cerut ajutorul reprezentanţilor prefecturii în audienţele din cadrul instituţiei.

Dacă unii primesc pensii de boală, deşi sunt sănătoşi tun, alţii primesc încadrări greşite deşi au probleme grave de sănătate. Nu ne mai mirăm deloc doar trăim în România. Forgacs Roza din satul Oar, comuna Vetiş este una dintre persoanele flagrant nedreptăţite de către aşa zisul “sistem”. Femeia suferă de diabet, are probleme cardiace şi deoarece i s-a amputat un picior, circulă într-un scaun cu rotile, fiindu-i imposibil să se îngrijească singură. Totuşi cei 6 medici din cadrul Comisiei Judeţene pentru evaluarea Persoanelor cu Handicap au încadrat-o pe femeie la gradul II de boală, ceea ce înseamnă fără însoţitor.  Probabil că nişte buzunare au sunat a gol şi atunci nişte ochi au devenit orbi. În urma deciziei comisiei fiica femeii a fost nevoită să renunţe la serviciu pentru a-şi îngriji mama, fără să fie remunerată de la stat.

Subprefectul Pataki Csaba şi inspectorul Cosmin Dorle au sfătuit-o pe femeie să depună o contestaţie pe marginea deciziei luate de comisie, urmând a fi dată o soluţie de Agenţia Naţională pentru Persoane cu Handicap.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.