Băsescu a promulgat legile austerităţii

Preşedinţia informează că şeful statului a promulgat, marţi, Legile privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar şi stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor.

Raportul comisiilor juridice întocmit după reexaminarea legii echilibrului bugetar în acord cu decizia CC, prin care se elimină articolul referitor la reducerea pensiilor cu 15%, a fost votat, marţi, de plenul Parlamentului, cu 321 voturi “pentru” şi 2 “împotrivă”. Adoptarea raportului comisiilor juridice pentru punerea în acord cu decizia CC a Legii privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar s-a făcut fără intervenţii politice, în numai câteva minute.

Prin votul Parlamentului, au fost eliminate din Legea privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar dispoziţiile articolului 9, referitoare la diminuarea cu 15% a cuantumului brut al pensiilor cuvenite sau aflate în plată, precum şi a indemnizaţiei de însoţitori pentru pensionarii de invaliditate de gradul I, precum şi cele referitoare la valoarea punctului de pensie utilizat de 622,9 lei, prevederi declarate neconstituţionale.

De asemenea, senatorii şi deputaţii au aprobat, în şedinţa comună, raportul la legea recalculării pensiilor, din care CC a declarat neconstituţională prevederea referitoare la pensiile magistraţilor. Plenul reunit a adoptat, cu 323 voturi “pentru”, 24 “împotrivă” şi 3 abţineri, raportul comisiilor juridice, prin care se elimina din legea privind unele măsuri în domeniul pensiilor, asumată de Guvern în Parlament, articolul privind recalcularea pensiilor magistraţilor, declarat neconstituţional, vinerea trecută, de Curtea Constituţională.

Prin votul parlamentarilor, din legea privind unele măsuri în domeniul pensiilor se elimină litera c) din articolul 1 şi se pune textul de lege în acord cu decizia CC.

Un Comentariu la "Băsescu a promulgat legile austerităţii"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.