Viceprimarul vrea să schimbe directorii de şcoli

O dezbatere publică pe tema descentralizării învăţământului preuniversitar a avut ieri loc la Inspectoratul Şcolar Judeţean unde au fost prezenţi inspectori şcolari, directori ai unităţilor şcolare, primari şi părinţi. Cadrele din învăţământ au venit cu diferite propuneri referitor la noua lege a educaţiei. Prezent la dezbatere viceprimarul  Kereskenyi Gabor a declarat foarte colorat că nu doreşte descentralizare „de-a moaca”.
Viceprimarul a ţinut să sublinieze că dat fiind faptul că Autorităţile Publice locale finanţează sistemul preuniversitar de învăţământ, se presupune că ele sunt un factor decizional în schimbările directorilor de şcoli. Din acest motiv ar trebui ca reprezentanţii Consiliului Local să fie neaparat consultaţi în această privinţă.
Au fost şi voci care nu au fost de acord cu implicarea decizională a Consiliilor Locale privind alegerile directorilor de şcoli. Ioan Pop directorul Colegiului Naţional Mihai Eminescu a declarat că la ora actuală în Administraţiile locale nu există specialişti în educaţie.
Propunerile date de cadrele din învăţământ prezente la dezbatere vor fi trimise la Ministerul Educaţiei. În prezent legea educaţiei se află în dezbatere la Camera Deputaţilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.