Şi sârbii pleacă umiliţi acasă

Vecinii noştri de la sud-vest, sârbii, au capotat în faţa Australiei (1-2) şi au pierdut şansa de a juca optimile la Mondial. Din Grupa D au mers mai departe Germania şi Ghana.

Pentru sârbi era simplu: o victorie contra Australiei îi ducea direct în optimile Mondialului, fără să mai depindă de ce făceau nemţii cu Ghana. Şi au început în consecinţă, cu două ocazii imense în primele 20 de minute. Prima: Krasic, care n-a nimerit poarta din vreo 12 metri. A doua: de pus în ramă, cu Branislav Ivanovic nimerindu-l direct pe goalkeeper-ul Schwarzer deşi cei peste 7 metri de poartă îi ţipau parcă “suntem aici!”. Culmea că nici Australia n-a stat cu mâinile în sân în timpul ăsta şi a pus un pic de presiune. Ce-i drept, doar prin câteva cornere, iar singura sclipire a venit de la marea lor speranţă ofensivă, Cahill.

Oricum, la pauză era egal, iar cum dincolo Germania şi Ghana se împotmoliseră tot la 0-0, Serbia era eliminată. Şi eliminată a fost! Pentru că în repriza a doua, după ce nemţii marcaseră “dincolo”, Cahill a catapultat o lovitură de cap pentru 1-0, iar apoi Holman a prins un şut de senzaţie pentru un stupefiant 2-0 şi, culmea, pentru aprinderea viselor de optimi ale cangurilor. Stinse, până la urmă de reuşita lui Pantelic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.