Bambusul ca plantă ornamentală

De ceva vreme bambusul este folosit şi ca plantă ornamentală. Aceasta simbolizează în cultura asiatică fericirea, bunăstarea şi sănătatea personei care îl deţine. De asemenea, se mai spune că este simbolul iubirii. Dacă primeşti o plantă de bambus drept cadou, acea persoană te iubeşte necondiţionat. Tot în arta Feng Shui se spune că în casa în care există o plantă de bambus  va sosi norocul.
Dacă ai primit o plantă de bambus sau intenţionezi să-ţi achiziţionezi una, este bine să ştii că aceasta este foarte uşor de îngrijit, având nevoie doar de apă în permanenţă.

Îngrijire
Bambusul preferă să stea în apă şi nu are neapărat nevoie de sol. Pietricele decorative sau biluţele de sticla susţin bambusul drept şi îi permit să aibă acces total la apă.
Orice plantă are nevoie de apă, bambusul nu face excepţie, Acesta necesită multă apă pentru a creşte şi a se menţine în formă. Ai grijă ca ¾ din vasul în care stă bambusul să aibă în permanenţă apă. Este recomandat să foloseşti apă de ploaie sau filtrată pentru a evita ca substanţele precum clorul, fluorul şi alte chimicale folosite în tratarea apei să fie înghiţite de plantă. În cazul în care nu ai cum să filtrezi apa, pune-o într-un vas timp de 24 de ore pentru a se decanta. Chiar dacă alte plante pot fi udate cu apa direct de la robinet este bine să ştii că bambusul este mai sensibil la substanţele existente în apă.

Amplasarea
Nu este recomandat să ţii bambusul în lumina directă a soarelui. În mediul lor natural, aceste plante cresc în locuri umbroase şi umede. Poţi ţine planta în apropierea ferestrei, dar nu direct pe pervazul acesteia, deoarece lumina puternică a soarelui o poate afecta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.