Spania şi-a amintit că joacă fotbal

Formaţia văzută de foarte mulţi drept favorită la câştigarea Cupei Mondiale a dat aseară primele semne că ar exista. Spania a intrat pe teren aseară conştientă fiind că are cele mai mari datorii din punct de vedere fotbalistic. Văzuţi de marea majoritate a specialiştilor printre marii favoriţi la câştigarea trofeului la acest turneu final, Casillas şi ai lui au debutat în Africa neaşteptat şi dezamăgitor: înfrângere cu Elveţia.
Cu câteva ore înainte Chile îşi consolidase locul calificant, prin succesul împotriva elveţienilor, aşa că victoria reprezenta unica variantă pe care ibericii o luau în calcul. În consecinţă, Del Bosque a decis să atace încă de pe tunelul care ducea echipele din vestiar în teren: David Villa, Torres şi Navas, susţinuţi de genialul Xavi au fost fost fotbaliştii cu profil ofensiv trimişi să demoleze apărarea Hondurasului.
Villa a fost pînă la urmă jucătorul decisiv. A făcut de toate. O bară de toată frumseţea. Apoi un şut la colţul lung din cădere care a ridicat Spania în picioare şi a pus-o cât de cât pe linia de plutire. Urmat de un alt gol cu un şut de la distanţă şi ca să facă chiar de toate, a mai ratat şi un penalty.

(Scor final, Spania – Honduras 2-0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.