Vasile Țânțas merge la închisoare. Vezi decizia judecătorilor

Omul de afaceri Vasile Țânțas scăpa de plata sumei de 767.500 de euro pentru distrugerea Hotelului “Dacia” dar rămâne cu pedeapsa de un an de închisoare, potrivit sentinței Curții de Apel Oradea, pronunțată joi, 4 mai. Sentința dată de către judecătorii orădeni este definitivă. 

Instanta din Oradea a desființat în parte sentința Judecătoriei Satu Mare prin care omul de afaceri a fost obligat să plătească suma de 767.500 de euro pentru distrugerea Hotelului “Dacia” și la un an de detenție. Direcția de Cultură s-a constituit ca parte civilă în acest dosar.

În continuare vă prezentăm sentința Curții de Apel Oradea:

“În baza art. 421 pct. 2 lit. a Cod procedură penală, admite apelul declarat de inculpatul Ţânţaş Vasile împotriva sentinţei penale nr. 1 din 05.01.2017 pronunţată de Judecătoria Satu Mare, pe care o desfiinţează în parte, sub aspectul laturii civile în sensul că: Înlătură dispoziţia instanţei de fond de obligare a inculpatului Ţânţaş Vasile la plata către partea civilă Ministerul Culturii, prin Direcţia Judeţeană pentru Cultură Satu Mare, la plata sumei de 767.500 euro despăgubiri materiale şi în baza art 25 Cod de procedură penală respinge ca nefondate pretentiile părţii civile. Menţine în rest dispoziţiile sentinţei apelate care nu contravin prezentei decizii. În baza art 275 alin 3 Cod de procedură penală, cheltuielile judiciare în apel rămân în sarcina statului. Definitivă”, se arată în decizia judecătorilor orădeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.