PNL Satu Mare își desemnează președintele (Foto)

350 de delegați din organizațiile locale din județul nostru, participă astăzi, 28 aprilie, la ședința de alegeri a Organizației Județene a PNL Satu Mare. În cursa pentru președinția partidului s-au înscris doi candidați, Adrian Albu și Adrian Cozma. Alegerile au loc în Sala de concerte a Filarmonicii „Dinu Lipatti”. 

La ședința de astăzi participă și deputatul liberal Romeo Nicoară dar și vicepreședintele CJ Ioan Rus, cel care a prezidat conferința.

Din partea conducerii centrale a PNL, la ședința de alegeri sunt prezenți președintele Raluca Turcan respectiv secretarul general Cristian Bușoi.

De asemenea, mai participă și liderii unor organizații județene precum: Ilie Bolojan – președinte PNL Bihor, Roman Florin – președinte PNL Hunedoara, Ioan Turc – președinte PNL Bistrița, Florin Alexe – președinte PNL Sector 3 București, dar și Ludovic Orban, candidat la președinția națională a PNL.

Totodată, în calitate de invitați la ședință au fost prezenți și președinții Organizațiilor Județene și Municipale a UDMR Satu Mare, Pataki Csaba respectiv Kereskenyi Gabor, președintele FDG Satu Mare, Ioan Leitner și președintele PNȚCD Satu Mare, Adelin Ghiarfaș.

„Nu cred că în Satu Mare, cu excepția UDMR, există un partid care să poată reprezenta mai temeinic, corect și profesionist sătmărenii decât PNL. Eu cred lucrul acesta despre PNL Satu Mare. Dumneavoastră credeți lucrul acesta despre PNL Satu Mare ? Credeți suficient de mult încât să-i convingeți și pe alții că aceasta este realitatea?”, a declarat în luarea de cuvânt Raluca Turcan.

La rândul lor, liderii formațiunilor politice invitate i-au îndemnat pe cei prezenți să aleagă cu înțelepciune conducerea care îi va reprezenta în următorii 4 ani.

După luările de cuvânt ale liderilor PNL și ai invitaților celorlalte formațiuni politice, la pupitru au vorbit în fața delegaților cei doi candidați.

Primul care a luat cuvântul a fost Adrian Albu.

„Eu, personal sunt un om de echipă. Am învățat și din viața privată, și din viața politică, că succesul nu poate fi decât rodul colaborării într-o echipă în care fiecare își spune părerea, iar părerea fiecăruia contează. Avem nevoie de o Organizație Județeană în care putem integra oameni noi. Avem nevoie de o schimbare a întregii organizații. Vreau să vă spun ceva foarte simplu și foarte clar: oamenii vin acolo, mă refer la cei care ar fi bine și ar dori să vină în Partidul Național Liberal, oamenii vin acolo lângă cei pe care îi respectă, lângă o echipă care li se pare puternică, li se pare onestă, care li se pare că este profesionistă. Trebuie să devenim o asemenea echipă, trebuie să dăm dovada că avem încredere în noi, ca să aibă încredere în noi cetățenii care vor să ne voteze”, a subliniat Albu.

În discursul său Adrian Cozma a subliniat faptul că își dorește ca PNL să fie principala forță politică din județul Satu Mare.

„Îmi propun, împreună cu echipa, să ducem Partidul Național Liberal acolo unde îi este locul. Trebuie să facem din Partidul Național Liberal, principala forță politică din județul Satu Mare. Un partid not-etnic, un partid în care să-și găsească toți profesioniștii locul. Toți cei care doresc și au inițiativă, doresc să muncească cred că își au locul aici în Partidul Național Liberal”, a declarat Adrian Cozma.

După luările de cuvânt, în jurul orei 19.45 au început pregătirile pentru procesul de alegeri. Cel mai probabil va dura câteva ore până ce vom afla numele președintelui ales în cadrul ședinței de astăzi.

Vom reveni cu detalii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.