Kereskenyi despre managerul Teatrului: „Parașutat pe criterii politice”

Managerul Teatrului de Nord, Vasile Țăranu, este nemulțumit de nota obținută în urma evaluării mandatului său. Acesta și-a exprimat poziția în cadrul ședinței Consiliului Local de astăzi, 27 aprilie.

Subiectul a fost discutat minute în șir, primarul Kereskenyi Gabor, prezent la ședință a declarat despre acesta că a fost „parașutat” în funcția de manager pe criterii politice și este pentru prima dată când șeful Teatrului de Nord nu are nimic dea face cu cultura.

Subiectul a fost deschis de către consilierii PSD, care s-au arătat nemulțumiți de notă, potrivit acestora prea mică față de realizările managerului (7,62). Cu toate acestea, mandatul actualului manager a fost prelungit.

„Atunci când am preluat mandatul, actorii erau în stradă, era un scandal monstru. Teatrul de Nord era dator cu 120.000 de lei pentru neplata drepturilor de autor. Am reușit să reduc aceste datorii la jumătate”, a declarat Țăranu.

De asemenea, acesta spune că Comisia de evaluare nu îi permite să conteste nota pe care a obținut-o.

„Apreciez această îndârjire cu care grupul PSD își apără propriul om parașutat pe criterii politice atunci. Pentru că domnule Țăranu, și nu mă refer la numele dumneavoastră, nu ați avut nicio pregătire culturală în momentul în care erați numit director a unei instituții culturale. Este pentru prima data în istoria acestei instituții când s-a numit pe criterii politice un domn care n-are treabă cu cultura. Chiar vreau să vă felicit că în doua săptămâni ați scris 600 de pagini. Această performanță nu reușesc nici deținuții în pușcării care doresc să mai scape de o lună, două. Eu v-aș recomanda că, până ce mai sunteți manager la această instituție, să încercați să vă ocupați de managementul acestei instituții. Să încercăm ca, în loc să parașutăm niște oameni pe criterii politice să încercăm să găsim niște propuneri care sunt fundamentate din punct de vedere profesional”, a declarat primarul Kereskenyi.

Când s-a ajuns la vot, proiectul de hotărâre a trecut, cu votul consilierilor UDMR și PNL.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.