Șoc pe piața muncii. Draxlmaier închide o fabrică cu sute de angajați

Unul dintre cei mai mari investitori germani de pe piaţa locală, Draxlmaier, companie care deține o fabrică și la Satu Mare, a anunţat că va închide capacitatea de producţie de la Piteşti unde se fabricau cablaje pentru Dacia, și nu numai. Măsura va afecta aproximativ 800 de persoane.

„Liderii sindicali au fost interesaţi în special de planurile de afaceri pentru locaţia Piteşti. Aceste planuri includ intenţia de restrângere a activităţii celei mai vechi fabrici DRÄXLMAIER din România, care ar putea să afecteze aproximativ 800 de persoane. În prezent, în Piteşti lucrează peste 5.500 de angajaţi Draxlmaier”, spun oficialii companiei.

Măsura a fost laută din cauza reducerii comenzilor, dat fiind faptul că unul dintre principalii clienţi a decis să-şi mute producţia în Mexic.

În altă ordine de idei, în acest an, Draxlmaier va pune accent pe dezvoltarea atelierelor-şcoală destinate elevilor din cadrul învățământului dual. În acest moment, sunt în proces de amenajare atelierele din Piteşti, Satu Mare şi Hunedoara.

De asemenea, oficialii companiei spun că volumul de muncă la fabrica din Satu Mare este tot mai mare, motiv pentru care campania de recrutare demarată anul trecut este în plină desfăşurare pentru a asigura personalul necesar volumelor de lucru în creştere.

Până în prezent, compania a investit peste 500 de millioane de euro în România, beneficiind de susţinerea şi implicarea unei echipe de 15.000 de angajaţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.