Tragedie într-o familie din Satu Mare. Un bebeluș a murit la spital

Un bebeluș de doar un an și nouă luni din județul Satu Mare a murit luni (6 martie) dimineață la Spitalul Municipal din Oradea, în urma unor complicații apărute pe fondul rujeolei. Copilul a fost dus la Oradea cu câteva ore înainte, în stare extrem de gravă.

Potrivit medicilor, bebelușul a ajuns la spital cu insuficienţă respiratorie severă şi în stare de şoc.

„Fetiţa de un an şi nouă luni a fost adusă din judeţul Satu Mare, la solicitarea colegilor noştri de acolo, după ce iniţial au cerut transferarea ei la Cluj-Napoca, unde însă nu a putut fi primită. Era în stare extrem de gravă, în şoc, fiind internată direct la Terapie Intensivă, într-un izolator, şi din păcate a murit după câteva ore”, a declarat pentru jurnaliștii de la www.ebihoreanul.ro, dr. Florin Maghiar, directorul medical al Spitalului Municipal din Oradea.

„Eram de gardă când ne-a fost adusă fetiţa şi am acordat asistenţă împreună cu specialiştii infecţionişti şi intensivişti. Pacienta era în stare de şoc, a fost întubată, dar decesul a survenit în noaptea de duminică spre luni”, a precizat dr. Ritli Ladislau.

Fetiţa de 1 an şi 9 luni provenea dintr-o comună din județul Satu Mare și mai avea alţi 14 fraţi, dintre care opt au fost spitalizaţi la sfârșitul lunii februarie, în Spitalul Judeţean Satu Mare, pentru rujeolă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.