Protest anti-amnistie la Satu Mare (Foto)

Aproximativ 100 de persoane au protestat în această seară (azi, 22 ianuarie) pe Platoul din Piața 25 Octombrie, împotriva legii amnistiei și grațierii. Protestatarii s-au adunat destul de greu, la ora anunțată pe paginile de socializare (ora 17.00), pe platou erau doar vreo 10 persoane.

Apoi încet, încet au venit și alte persoane, însă au stat destul de răsfirați, în grupuri, fără ca cineva să-și asume rolul de lider al protestului de la Satu Mare. Protestatarii aveau la ei hârtii cu diverse sloganuri, însă nu scandau absolut nimic, rezumându-se la o manifestare pașnică.

„Protestăm împotriva legilor pe care vrea să le adopte Parlamentul, împotriva amnistiei, și ai celorlalte legi prin care vor să scape de condamnările pe care le au și pe care urmează să le aibă, și noi cu asta nu suntem de acord”, a declarat unul dintre protestatarii prezenți la manifestarea de astăzi.

„Am venit pentru că sunt împotriva acestei legi al amnistiei. Nu mi se pare corect”, spune un alt protestatar.

„Nu pot să fiu de acord cu această lege care mi se pare neîntemeiată și de asta am ieșit în stradă. Nu știu dacă așa vom rezolva ceva, dar măcar transmitem un mesaj. Celor care acum stau acasă le transmit că ar fi trebuit să iasă în număr mai mare la vot, pentru ca să nu se ajungă aici”, a declarat unul dintre manifestanți.

Asemenea proteste vor fi organizate în fiecare zi, de la 17.00, până în data de 1 februarie.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.