Cine este Camilo Coste, noul manager al SJU

Noul manager al Spitalului Județean Satu Mare, dr. Camilo Victor Coste, a fost prezentat de către conducerea Consiliului Județean (CJ), în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc astăzi, 20 ianuarie. Dr. Coste recunoaște că această funcție reprezintă pentru el o adevărată provocare, având în vedere problemele cu care se confruntă Spitalul Județean.

Alături de dr. Coste, la întâlnirea cu jurnaliștii au participat și președintele CJ Pataki Csaba, respectiv vicepreședintele aceleiași instituții, Ionuț Rus.

Dr. Camilo Victor Coste spune că funcția de manager al Spitalului Județean Satu Mare va fi pentru el o adevărată provocare, având în vedere problemele cu care se confruntă instituția.

„Am mai condus Spitalul Militar din Cluj-Napoca și l-am acreditat primul în România. Am fost cu domnul președinte la o prezentare în fața colegilor de la Spitalul Județean Satu Mare și am stat de vorbă și cu personalul medical, și cu personalul TESA. Mi se pare un colectiv bun și cred că bine coordonat va da rezultate extraordinar de bune. Am toată încrederea în colaborarea cu colegii mei. Și ce sper eu să rezolv într-un timp relativ scurt este să intrăm în absolută legalitate, în primul rând cu organigrama și statul de funcții, pe necesitățile reale ale spitalului. În momentul de față există o proiecție de buget care nu este fundamentată în cele mai mici detalii astfel încât să reflecte nevoile spitalului pentru anul 2017, și nu sunt cuprinse toate elementele care conform legii sunt obligatorii în fundamentarea unei proiecții de buget”, spune dr. Coste.

Noul manager al Spitalului Județean a subliniat și faptul că dorește să treacă unitatea medicală din categoria a IV-a în categoria a III-a, să crească responsabilitatea față de actul medical dar și a calității serviciilor medicale acordate populației județului. De asemenea, noul manager își dorește ca două, trei secții din cadrul Spitalului Județean să devină secții clinice ca până la urmă „spitalul să devină un spital clinic”.

Numirea în fruntea Spitalului Județean a dr. Camilo Coste ridică semne de întrebare, având în vedere că acesta s-a pensionat forțat de la Spitalul Militar după ce a fost implicat într-un scandal care s-a lăsat cu o mandibulă ruptă. Totul s-a întâmplat în vara anului 2013.

„Colonelul de la București a venit într-un control pe linie de protecție a datelor cu caracter secret din cadrul SMU Cluj Napoca. La finalul controlului, directorul administrativ Podar l-a invitat pe colonelul de la București la masă, la un restaurant din vecinatatea SMU Cluj. Comandantul SMU, colonelul Coste a aflat de acest lucru și a mers la restaurant unde a făcut un scandal uriaș pe motiv că cei doi îl lucrează pe la spate. A doua zi, colonelul Coste a intrat, subit, în concediu”, a spus presei la vremea respectivă un medic din cadrul Spitalului Militar de Urgență (SMU) Cluj.

Acesta nu este singurul scandal în care dr. Coste a fost implicat. În 2011, acesta s-a luat la bătaie cu un alt colonel, la Revelionul organizat pentru angajații spitalului. Scandalul a fost însă ținut secret. În prima fază, cei doi scandalagii și-au scos certificate medico-legale dar apoi, fiecare a preferat să nu mai depună plângere pentru agresiune la Parchetul Militar.

Dr. Camilo Victor Coste are 60 de ani și este originar din Satu Mare, însă trăiește în Cluj-Napoca. Noul manager spune că va face naveta între Satu Mare și Cluj, „adică voi veni la Satu Mare luni dimineață și voi pleca înapoi în Cluj vineri după-amiază”. Este medic ortoped, doctor în medicină și fost manager al Spitalului Militar din Cluj-Napoca.
Dr. Coste are două fiice, una este medic psihiatru la Londra, iar a doua este juristă în județul Cluj.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.