Iluminat stradal modern la Odoreu (Foto)

Peste 400 de aparate de iluminat noi cu LED-uri vor fi montate în comuna Odoreu, în vederea eficientizării iluminatului stradal.

Pentru a reduce consumul de energie electrică și pentru a eficientiza iluminatul public în Odoreu se vor instala un număr de 404 aparate de iluminat noi cu LED-uri cu puterea de 35W, 52W și 70W.

Lămpile vor fi montate pe fiecare stâlp, astfel că, potrivit primarului comunei Odoreu, Dumitru Pop, prin această investiție, practic, se va dubla numărul lămpilor. Durata de viață a acestora este de 50.000 de ore iar puterea instalată este de 19,13W.

Edilul spune că vor fi acoperite toate străzile din localitatea Odoreu. „Până acum lămpile au fost instalate pe două străzi, dar continuăm și pe restul arterelor”, spune primarul. Potrivit edilului, prin această investiție, consumul de energie electrică se va reduce la jumătate.

Iluminatul public reprezintă unul dintre criteriile de calitate ale civilizației moderne, având rolul de a asigura circulația în siguranță a pietonilor și mașinilor pe timp de noapte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.