Polițist din Satu Mare reținut de procurorii DNA. Vezi ce a făcut

UPDATE: Tribunalul Bihor a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a polițstului sătmărean.

Un polițist din Satu Mare, Cosmin Vasile Man, a fost reținut miercuri, 11 ianuarie de către procurorii DNA, pentru 24 de ore. Acesta este acuzat de luare de mită și trafic de influență. Man este agent în cadrul Secției de Poliție Rurală Satu Mare.

Potrivit procurorilor, în perioada aprilie-decembrie 2016, Cosmin Vasile Man, în calitate de agent de poliție a pretins de la o persoană cercetată într-un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „amenințare” (martor în cauză) să achite contravaloarea unui teren de 1.400 de metri pătrați cu o valoare de aproximativ 28.000-56.000 de euro, ce urma să fie achiziționat de polițist în perioada imediat următoare.

„Pe fondul refuzului exprimat de proprietarul acelui teren de a-l înstrăina, în cursul lunii decembrie 2016, inculpatul Man Cosmin Vasile a pretins aceleiași persoane să-i transfere proprietatea unui teren de 800 mp, în valoare de aproximativ 24.000 de euro, situat în imediata vecinătate a locuinței acestuia, fără ca polițistul să achite prețul respectiv. În schimb, inculpatul Man Cosmin Vasile l-a asigurat pe martor că, în schimbul terenului, va întocmi cu celeritate un referat cu propunere de clasare a cauzei în care acesta din urmă era cercetat. În continuare, inculpatul i-a promis aceleiași persoane că va urgenta demersurile în vederea restituirii unui pistol, corp delict în dosar și că va interveni pe lângă procurorul de caz, față de care a lăsat să se creadă că are influență, pentru ca acesta să emită cât mai repede o soluție favorabilă martorului”, se arată în documentul întocmit de procurori.

Man va fi prezentat astăzi, 12 ianuarie, Tribunalului Bihor, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

4 Comentarii la "Polițist din Satu Mare reținut de procurorii DNA. Vezi ce a făcut"

  1. Pingback: Tribunalul a decis: Polițistul din Satu Mare, arestat preventiv | Satmareanul

  2. Pingback: Polițistul Vasile Man vrea în libertate. A contestat decizia instanței | Satmareanul

  3. Pingback: Polițistul Vasile Man află joi dacă scapă de arest | Satmareanul

  4. Pingback: Polițistul Vasile Man rămâne în arest | Satmareanul

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.