Viktor Orban: „În 1 Decembrie maghiarii n-au ce celebra”

orban8

Prezent azi, 8 decembrie la Satu Mare, premierul Ungariei Viktor Orban, s-a declarat ca fiind de acord cu Ministerul Afacerilor Externe de la Budapesta, susținând că acesta a procedat corect pentru că nu a permis diplomaților din misiunile externe ale țării sale să participe la manifestările dedicate Zilei Naționale a României.

„Eu sunt tradiționalist și cred că sinceritatea e cea mai bună metodă, chiar dacă sunt la mijloc puncte nevralgice. Aici avem un punct nevralgic diplomatic, dar este mai bine să îți asumi conflictul sincer decât să ai două fețe. În 1 Decembrie maghiarii n-au ce celebra, așadar nu sărbătoresc, ceea ce este o atitudine onestă și către români, pentru că măcar nu îi mințim. Eu consider că diplomația maghiară a procedat corect atunci când a ales calea sinceră și onestă”, a declarat Viktor Orban.

Luarea de poziție a premierului Ungariei vine după ce ministrul de externe maghiar, Peter Szijjarto, le-a cerut diplomaților din toate misiunile externe ale țării sale să nu ia parte la festivitățile organizate de ambasadele României de 1 Decembrie.

2 Comentarii la "Viktor Orban: „În 1 Decembrie maghiarii n-au ce celebra”"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.