Încă un dosar penal în cazul Kinder Carei

jurj

Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare a deschis dosar penal pe numele firmei Ferrero din Carei, pentru muncă fără forme legale. Ancheta procurorilor are legătură cu informațiile publicate în urmă cu două săptămâni, de ziarul britanic „The Sun”. Peste zece persoane au recunoscut că munceau la negru, după orele de serviciu, la asamblarea jucăriilor din ouăle Kinder.

Şi DIICOT are o anchetă în curs pentru trafic de minori, după ce în reportajul celor de la „The Sun” au apărut copii care lucrau la asamblarea acelor jucării.

Luna trecută, jurnaliştii de la ziarul britanic „The Sun” au scris că o familie de români primeşte 20 de lei, adică aproximativ 3,77 lire sterline, pentru fiecare 1.000 de ouă asamblate, care sunt ulterior livrate de un intermediar la o fabrică din localitatea Carei.

Mama copiilor, Timea Jurj, spune că totul este o înscenare şi că jurnaliştii britanici i-au promis că soţul său va primi un loc de muncă în Marea Britanie, condiția fiind ca toată familia să apară în materialul despre ouăle Kinder.

Mai multe detalii cu privire la acest caz puteți citi aici:

http://www.satmareanul.net/2016/11/22/o-familie-din-carei-vizata-de-un-reportaj-the-sun-vezi-detalii/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.