Cadouri din Germania pentru copiii din județul Satu Mare

copii1

copii2

copii3

copii4

copii5

Crăciunul nu e departe. Adventul apare ca o perioadă de așteptare plină de evlavie și de bucurie. Toate acestea înseamnă pentru copii fericire, bucuria dăruirii și primirii cadourilor, deoarece au învățat deja de la părinții lor că e mai bine să dăruiești decât să primești.

Acesta a fost scopul inițiativei care atrage atenția asupra acestor lucruri: școlari din Germania pregătesc în fiecare an cadouri frumoase de Crăciun pentru copiii din România. În momentul aprinderii primei lumânări de Advent elevi din localitățile Arnstorf, Reischach, Eichendorf, Johanniskirchen, Linden, Perach, Erlbach au pus pe drum pachetele pregătite.

Acestea au venit din Bavaria prin intermediul Fundaţiei „Hans Lindner”, care a ajutat în organizarea transportului cadourilor, căutând în același timp comunități mici, care sunt departe de drumurile principale și cu greu sau poate deloc nu ajung acolo alte cadouri. Pachetele pregătite de copiii germani au ajuns de această dată în satele Craidorolţ, Satu Mic, Eriu Sîncrai, Mihăieni, Ghirişa. Din școli și grădinițe copiii pândeau cu ochi curioși sosirea cadourilor, primindu-le sfios, dar cu zâmbete largi.

Mesagerii au fost primiți pretutindeni cu poezii de sărbătoare, cântece de Crăciun, dar şi cu rugăciuni, iar echipa fundației a arătat copiilor pozele despre pornirea cadourilor către România.

Misiunea a fost îndeplinită cu succes, copilașii fericiți au dus acasă cu mare bucurie cutiile de cadouri. Mulți dintre ei au promis să răspundă scrisorilor găsite în pachete, mulțumindu-le expeditorilor surprizele și gândurile bune.

Privind la toate cele întâmplate organizatorii au ajuns la concluzia că toată lumea se bucură de cadouri, dar poate şi mai mult de o vizită-surpriză sau o vorbă bună.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.