Ce spune Kereskenyi Gabor despre scandalul pornit de tatăl său

scandal-prodan

Spre deosebire de tatăl său, Kereskenyi Sandor, care în ședința de luni, 28 noiembrie al Consiliului Județean l-a desființat pur și simplu pe internaționalul sătmărean Daniel Prodan, primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, consideră că acesta „este fără îndoială cel mai mare fotbalist sătmărean din istorie”.

Cu toate acestea, primarul consideră că „Satu Mare nu are un stadion pe măsura numelui Daniel Prodan. Nu mi-aș dori ca numele lui Daniel Prodan să fie asociat cu o ruină”.
Edilul explică și reacția tatălui său, subliniind că acesta face parte dintr-o generație în care fotbalul spectacol era mult mai prezent decât în ziua de azi.

Primarul și-a postat astăzi, 29 noiembrie poziția pe Facebook, cu privire la acest scandal.

„Daniel Prodan este fără îndoială cel mai mare fotbalist sătmărean din istorie. Prin performanțele pe care le-a obținut, prin numărul de selecții în Naționala Românei, prin faima echipelor la care a evoluat în cariera lui.

Personal, consider că Satu Mare nu are un stadion pe măsura numelui Daniel Prodan. Nu mi-aș dori ca numele lui Daniel Prodan să fie asociat cu o ruină.

Iar, ca să pun capăt dezbaterilor pornite după declarațiile tatălui meu în cadrul ședinței Consiliului Județean, voi fi foarte tranșant.

Tatăl meu face parte dintr-o generație în care fotbalul spectacol era mai prezent decât în ziua de azi. El a crescut cu fotbaliști de creație, de care Satu Mare nu a dus lipsă: Gabi Both sau Viorel Hețeganu, în anii ‘70, ori Gábor Gerstenmájer în anii ’80. Poate de aceea îi preferă în dauna unor jucători de forță, precum Didi Prodan sau Tiberiu Csik. Eu îi admir pe fotbaliștii puternici, combativi, care pun osul la bătaie, care dau totul pe teren.

Cert este că niciun fotbalist sătmărean nu s-a apropiat de performanțele lui Didi Prodan, chiar dacă altele erau vremurile înainte de 1989. Să dea Dumnezeu ca în viitorul apropiat sau mai îndepărtat Satu Mare să dea un fotbalist de talia lui „Tătuca”.

Cât despre inteligența lui Didi Prodan, un fundaș care reușește să-i anihileze pe Batistuta sau Asprilla, este cu siguranță un fotbalist și un om foarte inteligent.

Nu aș vrea să vă dau promisiuni deșarte, că vom construi un nou stadion, că vom cumpăra noi machete pe care să le prezentăm opiniei publice și apoi să nu facem nimic. În momentul de față, în România se construiesc stadioane noi la Craiova și Arad, după cele din Cluj și București. Urmează modernizarea stadioanele Dinamo, Steaua și Rapid pentru a pregăti Euro 2020. Rămân orașe mari ca Timișoara, Iași, Constanța sau Oradea fără stadioane moderne, astfel că șansele ca Satu Mare să obțină finanțare sunt destul de mici.
Dar, deocamdată ne mulțumim cu ce avem, poate vom găsi resurse financiare măcar să consolidăm stadionul.

Nu sunt d eacord cu demagogia celor care își fac acum campanie pe spatele fostului mare internațional, începând cu fostul președinte al Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef. Au condus Olimpia mai bine de 4 ani, dar nu i-au dat nici măcar o funcție onorifică lui Daniel Prodan, chiar dacă din postura de președinte al Consiliului Județean Satu Mare aveau această putere. Aceleași persoane au pus Olimpia pe butuci, printr-un management defectuos, prin achizții fictive de echipamente și cafea. Iar acum vin și ne dau lecții de morală.

Aștept opiniile sătmărenilor, a căror voință suntem datori să o respectăm!”, spune primarul Kereskenyi Gabor.

2 Comentarii la "Ce spune Kereskenyi Gabor despre scandalul pornit de tatăl său"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.