Restanțe salariale la o primărie din județ. Vezi detalii (Video)

darle

Problemele cu salarizarea asistenților personali, angajați ai Primăriei din Hodod, au fost discutate la ședința de azi, 28 octombrie a Comisiei de Dialog Social. Președintele Sindicatului „Asistenților Personali, Maternali și Sociali”, Vasile Dârle, spune că aceste persoane nu și-au luat salariile de șapte luni de zile.

Potrivit acestuia, situația celor din Hodod nu este una deloc nouă, deoarece și în 2016 s-au confruntat cu aceleași probleme.

„Din păcate, încă există mari probleme cu plata drepturilor salariale ale asistenților personali pentru unele primării, dar cea mai mare problemă o întâmpinăm la Primăria Hodod. Subliniez faptul că asistenții personali angajați al Primăria comunei Hodod nu și-au primit salariile pentru ultimele șapte luni de zile, iar fiecare lună de întârziere , care presupune implicit lipsa de medicamente, poate duce la o situație disperată atât a salariaților cât și a persoanelor cu handicap grav aflate în îngrijirea acestora”, a subliniat Dârle.

Președintele Sindicatului „Asistenților Personali, Maternali și Sociali” spune că la Primăria din Hodod este vorba despre o discriminare crasă între primar și alți angajați ai instituției pe de o parte, și asistenții personali.

„Având în vedere faptul că salarizarea în sectorul bugetar pe primele șase luni este asigurată prin legea bugetului de stat, iar restanțele salariale sunt mai vechi de acest interval, asemenea întârzieri de plată sunt nejustificate. Ceilalți angajați ai Primăriei și-au încasat salariile la zi, considerăm că este o situație discriminatorie față de această categorie de salariați ai primăriei și o dovadă de rea-credință din partea conducerii instituției”, a mai subliniat Dârle.

Acesta a primit asigurări din partea conducerii Prefecturii Satu Mare că situația acestor angajați va fi rezolvată la rectificarea bugetară din toamna acestui an, așa cum s-a întâmplat și în 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.