Simona Pop aduce al treilea aur olimpic la Satu Mare

sportive

După performanța de la Rio de Janeiro, Simona Pop aduce al treilea aur olimpic la Satu Mare. Astfel, Simona se înscrie, alături de Cristina Grigoraș (gimnastică) și Maricica Titie Țăran (canotaj), care au câștigat titlurile olimpice la Los Angeles în 1984, în rândul sportivilor de aur ai Sătmarului (Foto, de la stânga la dreapta: Cristina Grigoraș, Maricica Titie Țăran și Simona Pop).

De asemenea, o altă sătmăreancă, floretista Marcela Zsak Moldovan a cucerit medalia de argint la aceeași ediție a Jocurilor Olimpice (Los Angeles din 1984).

Mai multe informații despre Cristina Grigoraș și Maricica Titie Țăran puteți citi accesând următorul link:

http://www.satmareanul.net/2012/04/19/stiati-ca-15/

Aurul olimpic de la Rio câștigat de Simona Pop vine ca o încununare a unui parcurs sportiv de excepție. De-a lungul carierei sale, Simona a câștigat o serie de medalii la campionatele mondiale și europene, respectiv la Jocurile Europene de la Baku.

Campionate Mondiale: juniori – Acireale (Italia, 2008) – medalie de argint (individual).

Campionate Europene: Zagreb (Croația, 2013) – medalie de argint (echipe); Strasbourg (Franța, 2014) – medalie de aur (echipe); Montreux (Elveția, 2015) – medalie de aur (echipe); Montreux (Elveția, 2015) – medalie de bronz (individual); Torun (Polonia, 2016) – medalie de bronz (echipe).

Campionate Mondiale: Budapesta (Ungaria, 2013) – medalie de bronz (echipe); Moscova (Rusia, 2015) – medalie de argint (echipe).

Jocuri Europene – Baku (Azerbaidjan, 2015) – medalie de aur (echipe).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.