FDG îl susține pe Gabor Kereskeny la alegerile din 5 iunie

kereskeny-ressler
protocol1

protocol2

protocol3

Conducerile UDMR și a Forumului Democrat German (FDG) Satu Mare au semnat astăzi, 21 aprilie, un protocol de colaborare politică, ce vizează alegerile locale din data de 5 iunie, respectiv perioada 2016-2020.

La eveniment au participat președintele Organizațiilor Județene ale UDMR și FDG, senatorul Pataki Csaba și Ioan Leitner, dar și președintele Organizației Municipale a UDMR, deputatul Kereskenyi Gabor, respectiv fostul candidat al FDG la fotoliul de primar al municipiului Satu Mare, avocatul Ștefan Ressler.

Potrivit acestui protocol, Forumul Democrat German îl susține pe Kereskenyi Gabor la Primăria Satu Mare. În consecință, Ștefan Ressler, cel desemnat de FDG la începutul acestuui an, s-a retras din cursa electorală. În baza protocolului semnat de cele două formațiuni politice, Ressler a primit locul doi pe lista consilierilor municipali, iar pe locul 14 se mai află un alt candidat din partea FDG. Totodată, potrivit senatorului Pataki Csaba, la Consiliul Județean, în primi 15 candidați pe listă se vor regăsi trei persoane din partea FDG.

În luarea de cuvânt, Ștefan Ressler a declarat că în urma sondajului realizat pe un eșantion reprezentativ de 1.000 de persoane, a reieșit faptul că cel mai bine plasat candidat la Primăria Satu Mare este Kereskenyi Gabor, motiv pentru care a ales să facă un pas înapoi „pentru binele sătmărenilor. O să-l susțin pe domnul Kereskenyi la Primărie, atât pentru aceste alegeri cât și în perioada mandatului 2016-2020”.

„În cadrul acestui sondaj au fost măurați, în afară de cei doi candidați (Kereskenyi Gabor și Ștefan Ressler) și ceilalți competitori electorali. Din acest sondaj a reieșit faptul că, candidatul UDMR-ului are prima șansă, să zic așa. Deci, sondajele au rezultate bune, dar nu vrem să câștigăm în sondaje, vrem să câștigăm alegerile și dorim mai ales, să facem acea schimbare pe care o doresc și sătmărenii”, a declarat Kereskenyi. Potrivit acestuia, din sondaj reiese faptul că „70% din cei chestionați consideră că este nevoie de o schimbare, și că lucrurile nu merg în direcția normală”.

În ceea ce privește încheierea unor parteneriate cu alte partide politice, Kereskenyi spune că „în momentul de față încă nici nu se știe la celelalte formațiuni cine sunt pe locurile eligibile. Cert este că nu putem, și nici nu vrem să administrăm orașul fără partidele românești, deci asta să fie clar. În continuare vom căuta parteneriate și după data de 5 iunie când se va vedea care va fi constelația, care va fi ponderea formațiunilor politice în consiliile locale, în Consiliul Județean, atunci bineînțeles vom putea să stăm de vorbă și să materializăm parteneriatele în vederea schimbări în bine, în favoarea sătmărenilor, a municipiului și județului Satu Mare”.

În baza protocolului semnat astăzi, în afară de municipiul Satu Mare, FDG-ul va susține candidații UDMR în Carei, respectiv în Tășnad, iar pe listele comune de consilieri locali FDG va avea candidați pe locuri eligibile.

În cazul comunelor unde FDG la ora actuală are primari în funcție, UDMR nu va avea candidați propri pentru funcția de edil, și va susține candidații Forumului Democrat German.

2 Comentarii la "FDG îl susține pe Gabor Kereskeny la alegerile din 5 iunie"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.