Biblioteca Județeană organizează un nou curs de formare profesională

Biblioteca Județeană și Centrul de formare Biblionet, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Satu Mare, organizează cursul de formare „Storytelling pentru bibliotecari. Povestea merge mai departe”.

Cursul se va derula în perioda 29-30 martie, în intervalul orar 09.00-16.00, în Sala multimedia, și va fi livrat pentru zece bibliotecari din următoarele biblioteci publice din județ: Bibliotecile orășenești Negrești-Oaș și Ardud, respectiv bibliotecile comunale Beltiug, Batarci, Căpleni, Lazuri, Sanislău, Terebești și Viile Satu Mare.

Legislația în vigoare atribuie bibliotecilor județene, ca atribuție principală, rolul de coordonator al activității bibliotecilor publice de pe raza judeţului în care îşi desfăşoară activitatea, prin acţiuni specifice de îndrumare şi de evaluare, prin proiecte, programe şi activităţi culturale, precum şi acţiuni de îndrumare profesională.
Ca urmare, unul dintre obiectivele manageriale majore ale conducerii Bibliotecii Județene Satu Mare este acela de a contribui la reformarea sistemului bibliotecilor publice din județ, iar cursurile de formare profesională a bibliotecarilor este parte ingrantă a acestui proces.

Cursul de pregătire profesională este organizat cu scopul de a oferi participanților posibilitatea de a dobândi noi competențe de comunicare în relația cu utilizatorii și de a descoperi metode infailibile de atragere a publicului spre lectură și bibliotecă, prin dezvoltarea de servicii inovative pentru comunitate. La rândul lor, bibliotecarii participanți la curs vor livra membrilor comunității locale din care provin servicii, proiecte sau activități culturale pliate pe tema cursului la care au participat.

biblioteca

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.