KERESKENYI leagă raportul ANI de candidatura sa la primărie

kereskeny

Deputatul UDMR de Satu Mare, Kereskenyi Gabor, spune că va ataca în instanță raportul prin care Agenția Națională de Integritate (ANI) l-a declarat incompatibil. Raportul cu pricina a fost publicat miercuri, 1 iulie, pe site-ul ANI, www.integritate.eu.

Parlamentarul sătmărean vede o legătură „deloc întâmplătoare” între anunțul făcut în cadrul unei conferințe de presă din data de 18 iunie, cu privire la candidatura sa pentru scrutinul intern în vederea desemnării candidatului uniunii la funcția de primar al municiiului Satu Mare și raportul ANI dat publicității în cursul zilei de miercuri.

Kereskenyi și-a rezumat poziția în patru puncte:

„Aș dori să punctez patru aspecte: 1. Nu este normal într-un stat de drept să aflu despre decizia ANI prin intermediul mass-mediei; 2. Jurisprudența Înaltei Curți de Casație și Justiție a stabilit foarte clar prin hotărâri definitive și irevocabile atât în cazul Iohannis cât și în cazul mai multor primari din județul Satu Mare ce înseamnă starea de incompatibilitate, edilii câștigând aceste procese cu Agenția. Nu cred că există diferență între un caz din județul Sibiu sau un caz din județul Satu Mare, pentru că toți trebuie să fim egali în fața legii; 3. Sunt ferm convins totodată că nu întâmplător a ieșit acest raport cu 10 zile după anunțarea unei posibile candidaturi la Primăria Municipiului Satu Mare; 4. Este firesc că vom ataca raportul în instanță, cu convingerea fermă că vom câștiga”, spune parlamentarul UDMR.

Pentru mai multe detalii cu privire la raportul ANI, vă rugăm să accesați următorul link: http://www.satmareanul.net/2015/07/01/ani-deputatul-kereskenyi-gabor-declarat-incompatibil/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.