PERCHEZIȚII în județul SATU MARE: Grupare infracțională, destructurată de procurorii DIICOT

perchezitii

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Maramureş și procurorii DIICOT au efectuat în această dimineaţă (azi, 29 iunie), 55 de percheziţii pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în evaziune fiscală, spălare de bani şi fraude informatice, la sediile unor firme de pe raza judeţelor Maramureş, Satu Mare şi Cluj.

Potrivit procurorilor gruparea infracțională este alcătuită din 29 de membrii. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este estimat la 2.500.000 de euro.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2008-2015, gruparea a înfiinţat mai multe societăţi şi exploataţii de animale, obţinând ilegal fonduri. De asemenea, aceştia au înregistrat în evidenţele contabile facturi fiscale care nu reflectau operaţiuni reale, iar ulterior au transferat sumele de bani în diverse conturi, pentru ca apoi să fie retrase în numerar de membrii grupării. Prejudiciul cauzat este estimat la 2.500.000 de euro.

La percheziții au participat şi poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, serviciilor de combatere a criminalităţii organizate din Maramureş, Sălaj, Bistriţa Năsăud şi Satu Mare, precum și poliţişti de frontieră şi jandarmi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.