Vezi stadiul lucrărilor la fostul Cinematograf „Popular”

 

popular3
popular4popular2
Lucrările de reabilitare a fostului Cinematograf „Popular” vor fi finalizate în toamna acestui an. Potrivit celor declarate de primarul Dorel Coica în cadrul unei conferințe de presă desfășurate azi, 2 iunie, lucrările sunt în grafic, iar imobilul va fi transformat într-un centru de afaceri.

Fostul Cinematograf „Popular” este reabilitat în cadrul unui proiect transfrontalier a cărui beneficiari sunt municipiul Satu Mare și orașul Nyiregyhaza (Ungaria). Scopul proiectului este reabilitarea a două clădiri monument istoric în Satu Mare și în Nyiregyhaza și de a crea premizele necesare dezvoltării relațiilor economice transfrontaliere.

Managerul de proiect, Adriana Lenghel, spune că până în prezent „s-a lucrat la partea de acoperiş, s-a finalizat iluminatorul. În interior se lucrează la partea de placare cu gresie şi faianţă, respectiv s-au făcut nişte studii legate de decoraţiunile care sunt în interior. Se lucrează şi la faţadă. Geamurile sunt deja puse. Se lucrează la vitralii, care vor fi reamplasate pe vechea locaţie”.

În luarea de cuvânt, primarul Dorel Coica a rugat sătmărenii să aducă, dacă dețin, fotografii vechi sau cărți poștale cu interiorul clădirii pentru ca constructorul să-i poată reda, cât mai fidel „aura” începutului de secol XX, perioadă în care a fost construită clădirea.

Valoarea proiectului este de 2 milioane de euro din care 800.000 de euro îi revin părții maghiare, iar restul de 1.200.000 de euro pentru partea română.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.