„Însemne artistice în Universul Oșenesc”, un real succes la Negrești-Oaș

Negresti1

negresti2

Negresti3

Negresti4

Negreștenii prezenți duminică (21 decembrie) după-amiază la evenimentul cultural „Însemne artistice în Universul Oșenesc” s-au declarat impresionați de valoarea actului cultural pus în scenă de artiști.

„Însemnele artistice în Universul Oșenesc” au fost reprezentate de Ana Cicio cu „Colinde, zei și mistere”, de scriitorii Ioan Nistor și Nicoară Mihali care au vorbit despre „Strigătura și dansul ideilor”, „Timpul oșenesc” al lui Vasile Pop Negreșteanu pecetluit în desen, pictură și fotografie și „Rememorările pentru eternitate” ale folcloristului Iacob Pop din Bixad.

De asemenea, s-a putut viziona expoziția de lucrări realizate de un grup de elevi din cadrul Cercului de arte vizuale al Liceului Teoretic Negrești-Oaș, coordonați de profesorul Iosif Saitoș.

Primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca s-a declarat impresionată de acest spectacol, apreciind că toți negreștenii ar trebui să-l vizioneze.

Inițiativa acestui eveniment aparține profesorilor Mihaela și Marin Grigorean de la Liceul Teoretic din localitate și a fost organizat cu sprijinul Primăriei Negrești-Oaș.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.