La taifas cu Andrada Zelenak, sătmăreanca de la X Factor România 2014

Andrada Zelenak1

 

Andrada Zelenak2

 

Andrada Zelenak3

 

Andrada Zelenak4

 

Andrada Zelenak6

 

Andrada Zelenak7

 

Andrada Zelenak8

 

Sătmăreanca Andrada Zelenak și-a găsit un loc bine binemeritat în inimile românilor în seara de 24 octombrie, atunci când o țară întreagă i-a urmărit cu sufletul la gură evoluția pe scena de la X Factor. Andrada a interpretat piesa „Girl on fire” de Alicia Keys, atrăgând simpatia juraţilor dar şi a publicului. În urma prestației sale, Andrada a reuşit să convingă juraţii de la X Factor că merită să treacă în etapa următoare a competiţiei.

În continuare vă propunem să o cunoașteți mai îndeaproape pe Andrada Zelenak, sătmăreanca ce face furori în actuala ediție a X Factor România.

Reporter: Muzica, este una dintre pasiunile dumneavoastră. Însă înainte de a „păși pe portativ”, în lumea muzicii, vă rog să ne spuneți câteva cuvinte despre dumneavoastră. Cine este Andrada Zelenak? 

Andrada Zelenak: Mă numesc Andrada Zelenak, am 21 de ani, m-am născut la Satu Mare pe data de 28 aprilie 1993. Sunt absolventă a Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Satu Mare, profil filologie-bilingv. În prezent sunt studentă în anul III la Facultate de Business, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

R.: Când s-a născut pasiunea pentru muzică? 

A. Z.: Nu a existat un anumit moment despre care pot să spun că a reprezentat începutul pasiunii mele pentru muzică. Mama mea este cea care mi-a descoperit talentul. Am început să fac parte din grupul „Steluțele Inedit” de la Palatul Copiiilor Satu Mare, sub îndrumarea domnului profesor Sorin Berindei, la vârsta de 8 ani. De la vârsta de 13 ani am devenit eleva Școlii de Arte din Satu Mare sub îndrumare domnului profesor Călin Keresteji la profilul canto – muzică ușoară, pentru o perioada de 4 ani. În prezent îmi continui orele de canto în Cluj-Napoca sub îndrumarea domnului profesor Bogdan Mezofi (solist „Grimus”).

R.: Studiați științele economice, un domeniu, să zic-așa, lipsit de „muzicalitate”. Cum se împacă pasiunea pentru muzică cu business-ul? 

A. Z.: Primesc această întrebare foarte des și tot ce pot să spun este că muzica și tot ceea ce ține de pregătirea mea a fost și este o investiție în mine. Business-ul este un domeniu al matematicii, dar și un domeniu al creativității și inovației. Muzica mi-a oferit o perspectivă largă în ceea ce privește creativitatea, încrederea în sine, să fiu capabilă mereu să mă reinventez sau să mențin o evoluție, lucruri absolut esențiale într-o afacere, desigur pe lângă multe altele.

R.: Cine va îndemnat să vă înscrieți la X Factor? Ori, a fost o decizie personală? 

A. Z.: Primul meu gând în legătură cu X Factor a apărut în momentul în care mă uitam pe internet la X Factor-ul britanic și american. La momentul acela nici măcar nu se auzea despre un asemenea show de televiziune în România. Desigur, în clipa în care s-a anunțat că va avea loc acest show și în România am fost plăcut surprinsă și am vrut să particip fără doar și poate. Desigur, am avut susținerea familiei și a prietenilor.

R.: Cea de la X Factor a fost pentru dumneavoastră, prima evoluție în fața unui public? 

A. Z.: Prima evoluție în fața unui public a avut-o la vârsta de 8 ani, atunci când mi-am început activitatea în acest domeniu, apoi au urmat o serie de concursuri la care am participat. La vârsta de 15 ani am luat locul I la concursul „Muzica inimii mele”, locul III la Concursul internațional „Suflet de stea”. La vârsta de 17 ani am reușit să ajung în semifinale la concursuri precum „Mamaia copiilor” și „Cerbul de Aur”. O perioadă îndelungată de 5-6 ani, am participat la concursuri de acest gen lunar, poate chiar săptămânal. Acestea au fost experiențe care m-au ajutat să evoluez pe scenă ca și artist și mi-au oferit încrederea pentru a participa la un show de televiziune precum X Factor.

R.: Cum au primit familia, prietenii, calificarea dumneavoastră în următoarea etapă a competiției? 

A. Z.: Spre surprinderea mea, am fost felicitată de foarte multe persoane, pe care nu le cunosc, și din diferite părți ale României. Mama și mătușa mea au fost alături de mine în culisele X Factor și erau mai emoționate decât mine. Am parte de susținerea necondiționată a familiei și a prietenilor mei care au fost foarte fericiți pentru această reușită.

R.: În afară de muzică, ce alte hobby-uri mai are Andrada Zelenak? 

A. Z.: Îmi place să desenez, să dansez, să citesc cărți și să mă uit la seriale. Cred că pe viitor va deveni și gătitul unul dintre pasiunile mele, sau cel puțin așa sper.

R.: Planuri de viitor? 

A. Z.: Pe plan muzical, visul meu cel mai mare este să ajung să mă lansez și să devin o artistă apreciată și ascultată. Câștigarea unui concurs de o asemenea amploare, precum X Factor, m-ar putea ajuta în acest sens.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.